Sport

Mesajul lui Miriuță pentru feroviari: „Jucați pentru voi, nu pentru mine!”

Vasile Miriuță așteaptă mai multă determinare și seriozitate din partea „vișiniilor".

Vasile Miriuță nu se teme că poate avea soarta lui Petre Grigoraș. Fostul antrenor al Ceahlăului și-a propus să califice echipa în cupele europene și să atace din vară titlul de campioană. „Am semnat un contract pe un an și jumătate, vreau să-l duc până la bun sfârșit. Aș minți dacă aș spune că m-am gândit că o să ajung atât de repede la CFR. Sper ca împreună cu jucătorii să ducem echipa cât mai sus în clasament, unde îi e locul. Mă văd la Cluj și peste un an, nu simt nicio presiune, nu mă îngrijorează că la CFR se schimbă des antrenorii. Știu ce mă așteaptă. Logic, dacă nu ai rezultate, pleci. Îmi doresc să fac performanță la Cluj”, a transmis Miriuță.

„Sper să văd un CFR agresiv, până la limita regulamentului"

Tehnicianul de 45 de ani vrea să schimbe fața CFR-ului. Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, Miriuță cere mai mult sacrificiu din partea elevilor săi. „Să dea totul pentru club, să joace pentru ei, nu pentru Miriuță. Sper să văd un CFR agresiv, până la limita regulamentului, să creștem de la meci la meci și să adunăm puncte. Nu mi s-a trasat niciun obiectiv, dar din vară vom ataca titlul. Dacă nu îl voi câștiga, voi pleca singur”, a subliniat tehnicianul.


Va da șansă tinerilor

Miriuță e mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție, însă admite că în curtea CFR-ului ar mai putea ajunge încă doi fotbaliști. Tehnicianul e decis să dea credit și jucătorilor tineri. „Sunt mulțumit de lot, de jucători, dar mi-aș dori încă doi fotbaliști. Sper să rămână și Felgueiras la echipă. Oricum, nu pot să spun că există jucători de care nu mă pot lipsi. Voi promova și jucători tineri la echipă, încă nu-i cunosc pe toți, dar câțiva dintre ei vor merge în cantonament. Dacă vor demonstra că merită să joace, îi voi folosi din primul minut, nu doar să-i arunc în luptă când nu mai există nicio miză. Au fost discuții și cu Okaka, însă vom vedea în ce măsură se vor concretiza. Din Germania e prea scump să aduci  jucători”, a dezvăluit Miriuță.

„Nu voi avea probleme cu Cadu”

Băimăreanul va purta o discuție și cu Ricardo Cadu pentru a stabili cine va fi „șeful” în vestiar. „Nu cred că vor fi probleme cu Cadu. Voi discuta cu el și sper să-mi înțeleagă mesajul. Dacă o va face, ne vom înțelege de minune. Cadu poate nu a avut acele evoluții cu care ne-a obișnuit în ultimii ani, dar nici ceilalți jucători nu s-au ridicat la înălțime. Sunt sigur că el va redeveni acel jucător care reușea să mobilizeze echipa la fiecare meci”, a anunțat Miriuță.


E superstițios

Vasile Miriuță se declară un antrenor superstițios. Tehnicianul poartă talismane norocoase în timpul meciurilor. „Nu am un model de antrenor, însă am fost la Jurgen Klopp și la alți tehnicieni. Nu încerc să-I copiez, vreau să fiu eu însumi. Recunosc, sunt un antrenor superstițios. Port talismane cu mine mereu. Le țin în buzunarele de la pantaloni și în buzunarul cămășii, lângă inimă. Am și niște reguli de la care nu mă abat: seriozitate, disciplină și muncă”, a explicat băimăreanul.

Miriuță va fi ajutat la CFR de Alin Minteuan (secund), Horea Cârlan (antrenor cu portarii) și Matthias Grahe (preparator fizic).


Feroviarii vor susține două partide amicale în cantonamentul din Turcia, contra bulgarilor de la Ludogorets (25 ianuarie) și austriecilor de la Ried (28 ianuarie).

Ultimele Stiri
abonare newsletter