Sport

Nicolae Manea este NOUL PREȘEDINTE al clubului RAPID

Nicolae Manea a fost prezentat vineri oficial ca președinte al clubului de fotbal Rapid București, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la baza ProRapid.

''Mă reîntorc în Giulești, unde totdeauna am considerat că este casa mea. Am fost foarte mulți ani la Rapid și vin într-o situație care nu de deloc ușoară, dar pentru mine este ceva normal de acum. Niciodată nu am fost la Rapid decât în condiții grele. Am venit cu sufletul deschis, cu dorința mare ca acest club, acest brand care este Rapidul, nu trebuie să piară. Avem destule exemple, echipe cu nume care trebuiau să fie în prima ligă și au dispărut'', a declarat Nae Manea, fost jucător și antrenor la Rapid de-a lungul anilor, relatează Agerpres.

Manea (59 ani), care a fost în prima parte a sezonului antrenor la nou-promovata Corona Brașov, iar apoi manager al echipei de sub Tâmpa, a precizat că ''încă din vară, când Cristescu și Zamfir au preluat clubul, am fost solicitat să vin la Rapid, dar am spus că nu mai puteam veni, deoarece semnasem contractul cu Corona Brașov și ar fi fost urât din partea mea, chiar dacă mi-aș fi dorit să vin la Rapid. Le mulțumesc celor de la Corona, pentru că mai aveam încă un an și jumătate de contract, dar m-au înțeles''.


Nicolae Manea, fost jucător la Rapid în perioada 1973-1987 (cu excepția a șase luni petrecute la Steaua, în stagiunea 1981-1982), a subliniat că nu va aduce alt antrenor la Rapid: ''Oricine venea în locul meu dacă ar fi făcut lucrul acesta nu era întreg la minte. Nici nu s-a pus problema. Eu cu Vio (Viorel Moldovan, n. red.) am jucat împreună la Bistrița, am avut o relație foarte bună dintotdeauna, îl apreciez pentru ce a făcut la Rapid până acum''.

''Eu sunt călit în a conduce echipe care au probleme, la Bistrița trei ani am fost într-un stres continuu, pentru că am avut și niște ieșiri, am devenit celebru în toată lumea după ce am aruncat cu targa'', a adăugat Nicolae Manea, care a reamintit că la Rapid a mai trăit vremuri grele, ''dar poate nu așa de grele ca acum''.


Manea a vorbit și despre posibilitatea ca echipa să fie preluată de un grup de investitori: ''Toată lumea așteaptă să afle cine preia Rapidul. Adrian Zamfir și Nicolae Cristescu au făcut tot ce le-a stat în putință să salveze Rapidul, chiar dacă nu sunt oameni potenți din punct de vedere financiar. Am fost solicitat să vin ca președinte, dar băieții mei au discutat cu niște oameni care vor să preia Rapidul, oameni de afaceri serioși, potenți, care pot salva echipa. Zamfir și Cristescu sunt rapidiști adevărați și nu vor lua un leu dacă se vinde echipa, vor ceda acțiunile spre binele Rapidului, pentru a putea să revină la ce a reprezentat odată în fotbalul românesc''.

''Suntem în discuții avansate cu acest grup de investitori, și-au trimis avocații să ia actele, sunt serioși, vor să facă treabă, iar dacă vor lua clubul vom avea la dispoziție 5 ani pentru a face o echipă competitivă. Dacă nu se va prelua echipa, va fi destul de delicat'', a mai spus Manea, precizând că grupul de investitori străini are un reprezentant român, rapidist, care va fi președintele Consiliului de Administrație.

Ultimele Stiri
abonare newsletter