Sport

„Studenţii”, egalaţi pe final

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/10_ziua/09 niculescu cl.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Universitatea Cluj a terminat sâmbătă la egalitate, 2-2, cu Gaz Metan, într-un meci în care clujenii au fost consideraţi gazde, deşi s-a disputat la Mediaş.</p> <p />

 

„U“ Cluj a condus cu 2-0, dar „găzarii“ au revenit şi au egalat cu trei minute înainte de finalul partidei.


 

„Studenţii“ au început în forţă partida de la Mediaş, cu dorinţa clară de a obţine a treia victorie consecutivă. Machado, în minutul 12, şi Claudiu Niculescu, au fost primii care l-au speriat pe Pleşca, portarul Gazului Metan. Pe finalul primei reprize, atacantul în vârstă de 34 de ani a ieşit din nou la rampă şi a marcat două goluri, în urma unor lovituri libere. „Clau-gol“ a marcat 11 goluri în acest sezon şi este pe locul patru în clasamentul golgheterilor.


După pauză, „găzarii“ au intrat mult mai motivaţi pe teren, dornici să egaleze sau chiar să învingă. Eric, în minutul 47 şi Roman (min. 52) au ratat două mari ocazii de a reduce din handicap. Câteva minute mai târziu, Pele l-a faultat în careu pe Roman, arbitrul Deaconu a arătat punctul cu var, dar Marius Popa a parat penalty-ul executat de Eric. Brazilianul s-a revanşat însă în minutul 69, când a marcat cu un şut frumos de la marginea careului. Clujenii nu au fost foarte concentraţi pe faza defensivă, iar Roman a adus egalarea, reuşind să împingă mingea în poartă, după o centrare a lui Hoban.

În prelungirile meciului, Andrei Voican a scăpat singur cu portarul Pleşca şi a trimis în poartă, dar asistentul Onicaş a anulat golul eronat, pe motiv de off-side. Astfel „studenţii“ au scăpat printre degete a treia victorie consecutivă.


„Astăzi nu am câştigat şi din alte motive, nu spun mai multe ca să nu fiu suspendat. Am făcut un joc bun şi datorită Mediaşului, pentru că Gazul a jucat deschis“, a declarat Ionuţ Badea la finalul meciului.

Universitatea a acumulat 31 de puncte şi se află pe locul 10, destul de departe de grijile retrogradării. În etapa următoare, „alb-negrii“ se vor deplasa în Gruia, unde vor întâlni pe CFR, în derby-ul oraşului Cluj.


 

Caseta tehnică


 

Universitatea Cluj: Popa - Buhuş, Pele, Munteanu, Mendy - Cojocnean (Voican '74), Balde, Boştină (V.Gheorghe '79), Cristea - Cl.Niculescu (Tony '67), Machado.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Zaharia, Trtovac, Akaki, Markovici (Miclea '63) - O.Hoban, Kubala (Bozeşan '46) - Bawab, Eric, Pârvulescu -  Aganovici (Roman '46).

Cartonaşe galbene: Balde '3, Cristea '21, Mendy '47, Popa '57 / Zaharia '42, Kubala '43, Pârvulescu '56.

Arbitri: Alexandru Deaconu (central) - Ioan Onicaş, Iulian Radu (asistenţi) - Marian Bordean (rezervă).

Observatori: Rodion Cămătaru, George Ionescu. Supervizor: Alexandru Boc.

Spectatori: 4.000.

Ultimele Stiri
abonare newsletter