Sport

Grigoraș: „Am fi penibili dacă nu batem pe Săgeata!”

Petre Grigoraș s-a săturat de indolența jucătorilor săi. Tehnicianul așteaptă o răbufnire de orgoliu din partea feroviarilor în jocul cu Săgeata.

CFR șchioapătă vizibil în acest sezon. Formația din Gruia a obținut doar cinci victorii în 16 etape, dar jocul feroviarilor e cel care îl îngrijorează pe Petre Grigoraș. Clujenii au fost de nerecunoscut pe terenul Mediașului. „Vișiniii” nu au reușit să tragă nici măcar un șut pe spațiul porții pe toată durata partidei! „Am făcut cel mai slab meci al nostru din acest sezon, nu am avut nicio ocazie de gol, ceea ce ne pune pe gânduri. Mediașul a fost cu două clase peste noi, asta e realitatea, chiar dacă nu e una plăcută. E prima oară în cariera mea când pățesc așa ceva. Din păcate, nu putem să schimbăm prea multe până la pauza competițională. Dacă se respectă ca fotbaliști, atunci să arate că au dorință de a câștiga”, a subliniat Grigoraș.

„Trebuie să respecți fotbalul, altfel te pedepsește!”

Lipsa de atitudine a feroviarilor din timpul meciurilor îl scoate din minți pe Grig. „Am preluat echipa din mers, dar știam la ce mă înham, însă nu mă gândeam că voi întâmpina atâtea dificultăți. Nu-i știam pe majoritatea jucătorilor, unii dintre ei au crezut că dacă vin în România va fi mult mai ușor să câștige, însă s-au înșelat. Trebuie să lupte din primul până în ultimul minut, indiferent de adversar. E o temă de meditație pentru ei. Sper să-și dea seama înainte să fie prea târziu”, a susținut Grig. „Trebuie să respecți fotbalul, altfel te pedepsește! Tot ce exersăm la antrenamente nu se aplică pe teren. Aș prefera să fie invers. Aș trece mai ușor peste un eșec dacă aș vedea la jucători că se zbat să câștige, că luptă până la capăt. Acum e o delăsare totală. Am avut discuții cu fiecare jucător în parte, am încercat să le explic, dar nu la toți cuvintele mele au avut ecou”, a spus dezamăgit Grigoraș.


9 puncte din 9

Tehnicianul așteaptă ca elevii săi să-și mai spele din păcate în meciurile cu Săgeata, Botoșani și Timișoara. „Pentru noi orice meci e un calvar, un chin. E foarte greu să-ți găsești doza de optimism, toată lumea e supărată. Cred însă cu tărie că nu aceasta e valoarea adevărată a jucătorilor. Vreau nouă puncte din viitoarele trei etape, iar primul pas e jocul cu Săgeata. Obligatoriu trebuie să batem, altfel am fi penibili. Ca valoare suntem peste ei, trebuie să câștigăm, nu avem nicio scuză dacă nu o facem”, a atenționat antrenorul „vișiniilor”.

„CFR va fi o nucă tare în retur”

Deși jocul echipei sale e lipsit de orice strălucire, Grigoraș nu renunță. „La un moment dat chiar mă gândeam că putem ataca podiumul, dar ultimele două etape ne-au tras în jos. Am fi putut relansa lupta pentru locurile trei-patru, acum nu mai avem nicio șansă, mai ales la cum jucăm. Nu mă dau bătut însă, voi lupta până în ultimul moment să redresez echipa. Cu 2-3 piese importante, cu o schimbare de mentalitate și cu o pregătire de iarnă foarte bună, CFR va fi o nucă tare în retur”, este optimist Petre Grigoraș.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter