Sport

E oficial! Primele două etape din retur se vor disputa în acest an

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că ultimele două etape ale Ligii I din acest an, a XVII-a şi a XIX-a, se vor disputa în luna decembrie conform programării iniţiale, deoarece doar opt cluburi din cele 18 au solicitat în scris amânarea acestora pentru luna februarie 2014.

"Vă informăm ca etapele a XVIII-a şi a XIX-a se vor disputa conform programului iniţial aprobat de FRF prin hotărârea Comitetului Executiv din 11 martie 2013 şi agreat de Comisia FRF-LPF înfiinţată prin Hotărârea Comitetului Executiv din 14 august 2013, urmând ca a doua parte a campionatului Ligii I să se reia cu etapa a XX-a, la data de 22 februarie 2014. Ca urmare a consultărilor efectuate de LPF, doar un număr de opt cluburi au solicitat în scris reprogramarea etapelor a XVIII-a şi a XIX-a pentru luna februarie 2014, or în această situaţie LPF nu poate înainta către FRF o propunere care nu este susţinută de majoritatea membrilor săi", precizează LPF într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Conducerea LPF oferă ca exemplu programul din campionatele Franţei, Italiei, Germaniei, Spaniei, Angliei, Olandei unde partidele din luna decembrie nu sunt amânate. "Credem că este important, pentru fotbalul românesc să-şi conserve propriile decizii, una dintre acestea fiind şi respectarea datelor stabilite în calendarul competiţional anual, aşa cum se întâmplă in fotbalul la care dorim şi noi să ne raportăm", se menţionează în comunicat.


Restanţele din turul Ligii I se vor disputa după cum urmează:

21 decembrie 2013


Concordia Chiajna - Viitorul Constanţa (restanţă etapa a II-a)

Astra Giurgiu - Steaua (restanţă etapa a II-a)


12 sau 13 februarie 2014

Steaua - Concordia Chiajna (restanţă etapa a III-a)


Meciul Steaua - Universitatea Cluj (restanţă etapa a XIV-a) se va disputa la o dată ce urmează a fi stabilită.

În situaţia în care condiţiile meteorologice nu vor permite disputarea unor partide în condiţii optime vor fi luate măsurile regulamentare pentru reprogramarea acestora, precizează LPF.

Ultimele Stiri
abonare newsletter