Sport

Huliganii, judecaţi chiar pe stadion?

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/06_ziua/09-huligani-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministrul polonez al Justiţiei a prezentat ieri un proiect de lege ce va permite judecarea direct pe stadioane a persoanelor care vor încălca legislaţia în vigoare în timpul Euro-2012.

„Acest eveniment sportiv nu poate fi dominat de agresiune sau de huligani“, a declarat, citat de Mediafax, ministrul Krzysztof Kwiatkowski, care a prezent o serie de măsuri destinate să garanteze securitatea pe stadioane cu ocazia turneului ce va fi organizat de Polonia, în colaborare cu Ucraina.

În cadrul pregătirilor pentru Euro-2012, Guvernul polonez prevede introducerea unor amendamente la mai multe legi, care trebuie supuse votului Parlamentului în luna mai. Persoanele care vor încălca legile în timpul meciurilor vor fi transferate în săli special amenajate în incinta arenelor şi vor compărea, prin intermediul unei legături video, în faţa unui judecător ce se va afla la tribunal, a precizat ministrul polonez, potrivit sursei citate.


Guvernul polonez propune, de asemenea, să pună în funcţiune în timpul Euro-2012 un sistem de supraveghere electronică a suporterilor care au interdicţie de a intra pe stadion şi al căror număr se ridică la 1.800 în Polonia. În cazul încălcării regulilor privind supravegherea electronică, persoanele respective vor fi încarcerate.

Ministrul a menţionat, de asemenea, că sunt prevăzute pedepse cu închisoarea mai severe pentru cei care se fac vinovaţi de alerte false cu bombe în timpul evenimentelor de anvergură, aceştia fiind pasibili de pedepse mergând de la şase luni la opt ani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter