Sport

Recordurile sezonului pentru „U“ Mobitelco

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/06_ziua/24mobi-csu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />La finalul sezonului regulat, „U“ Mobitelco BT a punctat în mod excepţional la câteva capitole, fapt relevat de statisticile Federaţiei Române de Baschet.</p>

 

Echipa clujeană a avut cea mai buna apărare din campionat, cu doar 2.103 puncte încasate, cea mai apropiată formaţie fiind Steaua Bucureşti, cu 2.175 de puncte primite. Un alt capitol la care „alb-negrii“ au excelat este cel al paselor decisive pe meci, clasament condus cu un indice de 18, faţă de 16,67 al următoarei clasate, BC Mureş. Meciul cu cele mai multe assist-uri pentru clujeni a fost cel de pe teren propriu cu CSU Cuadripol, în care clujenii au combinat decisiv de 35 de ori, performanţă depăşită doar de Gaz Metan, care a reusit 38 de pase decisive într-un meci cu Politehnica Iaşi.


Topul eficienţei este condus de Gaz Metan Mediaş, cu un indice de eficienţă mediu de 100,53, formaţia clujeană fiind clasată pe trei, cu un indice mediu de 98,57.

În ceea ce priveşte atacul, „U“ Mobitelco BT a înregistrat a patra performanţă din campionat, cu o medie de 84,53 puncte pe meci, faţă de 88,07 ale celei mai prolifice formaţii, Gaz Metan Mediaş. Un alt capitol la care elevii lui Marcel Ţenter deţin recordul este cel al celor mai multe victorii consecutive pe teren propriu: 13.


Poate cel mai important clasament, cel al mediei de spectatori pe meci, este condus tot de „U“ Mobitelco BT, la meciurile din arena „Horia Demian“ participând în medie 1.713 fani la fiecare confruntare. Cea mai vizionată partidă a fost vizita Gazului Metan, în sală fiind prezenţi peste 2.500 de fani, alte meciuri cu asistenţă record fiind cele cu BC Timişoara, CSU Ploieşti, CSU Sibiu şi Steaua.

Echipa clujeană are câţiva performeri şi la reuşite individuale. Zoran Krstanovic este cel mai eficient baschetbalist al Diviziei A, media de eficienţă a acestuia fiind de 24,57. Cea mai bună performanta a sârbului, indicele de eficienţă 51 din meciul de pe teren propriu cu Piteşti, este totodată cea mai bună performanţă din campionat la nivelul eficienţei într-un meci.

Ultimele Stiri
abonare newsletter