Sport

Dulca, mesaj pentru tricolori: “Jucați cu mai mult curaj!”

România își joacă mâine ultima șansă de a accede la un Campionat Mondial după 15 ani de secetă.

Cristian Dulca îi îndeamnă pe elevii lui Victor Pițurcă să lupte fără frică în fața Greciei.

România se află în fața celui mai dificil examen din ultimii ani. Reprezentativa noastră e condamnată să câștige cu 2-0 în fața Greciei pentru a-și asigura un loc la Cupa Mondială  din Brazilia. “Tricolorii” vor avea însă o misiune infernală în fața elenilor. Trupa lui Fernando Santos a avut una dintre cele mai bune defensive din campania de calificare, alături de Belgia, Anglia sau Ucraina. În cele zece partide disputate, grecii au încasat doar patru goluri, dintre care trei în eșecul din Bosnia Herțegovina (1-3), selecționată calificată deja la turneul final din 2014.


Cristi Dulca știe însă soluția care ne poate duce la Rio. Clujeanul a făcut parte din lotul României la turneul din Franța, din 1998, când Generația de Aur reușea accederea în optimile de finală, unde a fost învinsă de Croația (0-1).

“Se poate remonta diferența, avem forța necesară să batem cu 2-0, având în vedere că jucăm acasă și avem suportul fanilor. Important e să jucăm mult mai bine decât am făcut-o la Atena, unde am comis multe greșeli. Trebuie forțat atacul și introduși jucători capabili să înscrie”, a declarat Dulca pentru Monitorul de Cluj.


“Pițurcă a greșit primul 11”

Tehnicianul lui Gaz Metan Mediaș îl consideră pe Victor Pițurcă vinovat pentru eșecul de la Atena. De gura fostului internațional român nu au scăpat nici “tricolorii”.

“Trebuia să riscăm mult mai mult, jucătorii care au intrat pe teren nu erau îndeajuns de motivați pentru un asemenea joc, nu ne-am creat nici ocazii de gol. Maxim nu trebuia să lipsească din primul 11, e cel mai în formă jucător al nostru, trebuia folosit, pentru că putea să facă diferența pe teren. Pițurcă a greșit primul 11, el a mers pe un rezultat de egalitate, dar nu i-a ieșit, nu a fost inspirat. Am luat trei goluri total aiurea. Nu putem să dăm vina pe arbitraj, pentru că la primul gol a fost o fază grea, la limită. Doamne dă să înscriem și noi dintr-o greșeală de arbitraj”, a susținut Dulca.


Mitroglou, pericolul numărul unu

Pițurcă are mari bătăi de cap înaintea manșei decisive cu Grecia. Linia de mijloc e descoperită, Bourceanu și Lazăr fiind suspendați, primul pentru cumulul de galbene și al doilea pentru cartonașul roșu văzut în prelungirile partidei de la Atena.

„Bourceanu e un jucător bun, ajută mult echipa, dar sunt și alți jucători care pot să-l înlocuiască. Hoban ar fi o soluție bună”, este de părere Dulca. Selecționerul trebuie să găsească o formulă care să fie capabilă să-l anihileze și pe Mitroglou, cel care a reușit o dublă contra românilor. “Mitroglou e un atacant valoros, știe să speculeze fazele de atac, dar și Samaras poate crea pericol. Grecia are o linie ofensivă foarte masivă, dar nu sunt de speriat. Trebuie doar să ne schimbăm atitudinea, să jucăm mai curajos”, este mesajul de luptă al lui Cristi Dulca.

abonare newsletter