Sport

Cupa României, o șansă pentru CFR

CFR Cluj va juca astăzi în deplasare cu FC Brașov, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Ambele echipe au avut un start modest de campionat.

„Feroviarii“ trebuie să câștige sub Tâmpa, pentru a nu pune mai mult în pericol soarta antrenorului Petre Grigoraș.

CFR ocupă un modest loc 10 în clasamentul Ligii 1, mult sub așteptările din presezon și sub pretențiile oficialilor din Gruia. După un start modest, Mircea Rednic a fost demis, iar în locul său a ajuns pe banca „feroviarilor“ Petre Grigoraș, un alt antrenor cu experiență. Însă nici acesta nu a reușit să aibă rezultate mulțumitoare, CFR obținând o singură victorie în patru etape, 1-0 cu nou-promovata Corona Brașov.


Noul tehnician recunoaște că jocul echipei nu arată grozav în acest moment, lăsând mult de dorit în partidele cu Universitatea și Pandurii, însă speră să redreseze situația. Grigoraș a declarat înainte de plecare spre Brașov că își dorește mult o victorie sub Tâmpa și are încredere în jucătorii săi.

„Ne dorim mult să câştigăm acest meci. Mergem înainte, am încredere în jucători. Fără ajutorul lor aş fi mort, vreau ca împreună să revenim în prim-plan. Arătăm urât, ca o prinţesă transformată într-o Baba Cloanţa. Dar voi face tot ceea ce îmi stă în putere ca să redresez lucrurile“, a spus antrenorul din Gruia, conform DigiSport.


Nici brașovenii nu au o situație roz. Aceștia au obținut o singură victorie în opt meciuri, în fața nou-promovatei ACS Poli Timișoara. Mai mult decât atât, FC Brașov are un antrenor nou, Alexandru Pelici, care l-a înlocuit pe Aurel Țicleanu, acesta demisionând după remiza de pe teren propriu cu FC Vaslui (1-1).

Meciul dintre FC Brașov și CFR Cluj se va disputa pe stadionul Tineretului, de la ora 18.30 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1. Partida va fi arbitrată de o brigadă bucureșteană, formată din centralul Marcel Bîrsan și tușierii Iulian Radu și Mircea Grigoriu.


Mureșan dă asigurări, Grigoraș în pericol

Iuliu Mureșan, președintele CFR-ului, a declarat că postul antrenorului Petre Grigoraș nu este în pericol. Este cunoscut faptul că oficialii din Gruia fac declarații de susținere a tehnicienilor, iar la scurt timp aceștia pleacă sau sunt demiși.

„Nici nu s-a discutat despre o plecare a lui Grigoraș. Am avut o întâlnire cu el de o oră în care am discutat despre echipă, l-am sunat şi la finalul partidei cu Pandurii şi l-am asigurat că nu există nici un fel de probleme din partea noastră. Dimpotrivă, noi îl susţinem şi sunt convins că va redresa situaţia. E un antrenor cu experienţă, care va şti ce are de făcut pentru a aduce echipa în top“, a declarat Iuliu Mureșan.

abonare newsletter