Sport

S-a lansat DVD-ul „Interviuri în alb-negru – Gheorghe Bodea“

Suporterii Universității Cluj au lansat astăzi primul volum al DVD-ului „Interviuri în alb-negru“, al cărui protagonist este istoricul Gheorghe Bodea.

Acest prim volum a apărut la inițiativa ucluj.ro (site-ul suporterilor Universității Cluj), cu sprijinul Asociației „Șepcile roșii“ și cuprinde istoria clubului de la înființare (1919) până la revenirea din „bejenia“ de la Sibiu (1945).  Lansarea a avut loc în sala de conferințe a Cluj Arena.
Tirajul DVD-ului este de doar 200 de exemplare, iar cei care doresc un exemplar sunt rugați să contacteze Asociația „Șepcile roșii“, cât mai repede, direct sau pe e-mail la adresa contact@asr1919.ro. DVD-ul se distribuie gratuit, dar cei ce doresc un exemplar sunt rugați să doneze suma de cel puțin 1 leu, ca sprijin pentru construirea statuii doctorului Mircea Luca. Statuia acestui jucător emblematic al Universității va fi amplasată în incinta Cluj Arena. Suporterii speră să reușească să strângă fonduri în timp util pentru ca monumentul să fie inaugurat în 1 Decembrie, de Ziua Națională a României.
Deasemenea, suporterii doresc ca într-un viitor nu prea îndepărtat, stadionul să primească numele „Dr. Mircea Luca“.

Gheorghe Bodea, protagonistul acestui DVD, s-a născut la Cluj în 17 iulie 1939 și a absolvit Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul UBB în 1961, iar în 1976 a devenit doctor în istorie la Universitatea București. Specializat în istorie modernă și contemporană, a scris zeci de volume despre mai multe personalități ale istoriei și culturii românești, precum Avram Iancu, Octavian Goga, regele Carol al 2-lea, Vida Gheza etc. A decedat în primăvara anului trecut. Din fericire, cu câteva luni înainte să moară, a apucat să participe la inaugurarea noului stadion al echipei Universitaea.


Declarații

„De la părinți am învățat să iubesc Universitatea Cluj, iar de la domnul Bodea am învățat de ce trebuie să iubesc acest club. Este un interviu mai puțin convențional. Ultima dorință a domnului Bodea a fost ca stadionul să primească numele dr. Mircea Luca, iar în incintă să existe o statuie a acestuia“, a declarat Gelu Radu, de la ucluj.ro.
„Mulțumesc Asociației Șepcile Roșii și tuturor celor care au fost alături de tatăl meu. Suporterii sunt bunul cel mai de preț al Universității Cluj“, a spus Ovidiu Bodea, fiul istoricului Gheorghe Bodea.

 

Etichete: Universitatea Cluj
abonare newsletter