Sport

Reeditarea unui meci istoric: Ripensia – „U“ Cluj, în Cupa României!

Universitatea Cluj va juca în Cupa României împotriva timișorenilor de la Ripensia. Cele două echipe s-au întâlnit în prima finală a competiției, în anul 1934.

„Șepcile roșii“ vor juca în șaisprezecimile de finală ale Cupei României împotriva formației Ripensia Timișoara, echipă desființată la instaurarea regimului comunist și reînființată recent de câțiva bănățeni iubitori ai fotbalului. Formația timișoreană a fost una dintre protagonistele fotbalului românesc înainte de cel de-al doilea război mondial, perioadă în care a câștigat patru campionate și două cupe ale României. Ripensia a făcut furori în Cupa Europei Centrale, după ce a reușit să elimine pe AC Milan, în 1938.

În finala Cupei României din 1934, prima ediție, s-au calificat Universitatea Cluj și Ripensia Timișoara. Clujenii au eliminat în drumul spre ultimul act formațiile Maccabi București (4-0), CA Timișoara (4-2), Olimpia Satu Mare (6-1) și UDR Reșița (3-2), iar timișorenii au trecut de Șoimii Sibiu (7-0), Gloria Arad (6-4), Venus București (6-3) și AMEF Arad (3-1). Bănățenii au câștigat cu 3-2, însă „șepcile roșii“ au contestat rezultatul, deoarece meciul s-a jucat la Timișoara. FRF a dat câștigat de cauză clujenilor, iar meciul s-a rejucat la București. Ripensia s-a impus și aici, mult mai clar, cu 5-0.


Partida din 16-le Cupei României dintre Ripensia și Universitatea se va disputa în perioada 24-26 septembrie, data exactă urmând să fie anunțată de FRF.

Conform tragerii la sorți care a avut loc astăzi la Casa Fotbalului din București, CFR Cluj va juca în deplasare cu FC Brașov, în 16-le de finală ale Cupei României.


Celelalte meciuri din 16-le Cupei României sunt:

Pandurii Tg. Jiu - Farul Constanţa

Astra Giurgiu - ACS Berceni


Steaua - Avîntul Bîrsana

Dinamo - Sănătatea Cluj


Vaslui - Metalul Reşiţa

FC Universitatea Craiova - Petrolul


FCM Dorohoi – Viitorul Constanța

Rapid - Ceahlăul

Corona Braşov - SC Bacău

Petrolistul Boldeşti - Gaz Metan

FC Bihor - ACS Poli Timişoara

Gloria Buzău - FC Botoşani

Chindia Tîrgovişte - Săgeata Năvodari

Oţelul - Concordia Chiajna

Ultimele Stiri
abonare newsletter