Sport

Simona Halep, a treia româncă în turul 2 la US Open

Simona Halep (cap de serie nr. 21), cea mai bine clasată jucătoare româncă a momentului, locul 19 în ierarhia WTA, s-a calificat, nu fără dificultate, în turul secund al US Open, învingând-o marţi seara (miercuri noaptea, la Bucureşti) cu 4-6, 6-4, 6-2, pe britanica Heather Watson, devenind astfel a treia jucătoare din ţara noastră care a reuşit prezenţa în turul 2 al ultimului turneu de Mare Şlem al anului, alături de Sorana Cîrstea şi Alexandra Dulgheru.

Simona Halep, a treia româncă în turul 2 la US Open Simona Halep, a treia româncă în turul 2 la US Open

Primul set a fost câştigat cu 6-4 de britanică, evident mai proaspătă decât Halep, care venea după o săptămână plină, la New Haven, unde a cucerit titlul, dar Halep şi-a etalat în continuare jocul ei evident mai complet şi, după o ultimă dificultate la finalizare (a ratat 2 mingi de set, dar a fructificat-o pe a treia) a egalat, tot cu 6-4, pentru ca în decisiv să ia un avans rapid, 3-0, cu 2 break-uri, obţinând, în cele din urmă, o victorie muncită şi pe deplin meritată, cu 6-2 în setul al treilea.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe croata Donna Vekici, care a dispus, tot după un meci-maraton, cu 7-6 (5), 4-6, 6-2 de columbiana Mariana Duque-Marino, potrivit Agerpres.

 

Etichete: us open simona halep
Ultimele Stiri
abonare newsletter