Sport

Paszkany la Ferencvaros?

Presa din Ungaria notează faptul că Arpad Paszkany, finanțatorul CFR-ului, ar putea deveni acționar la Ferencvaros Budapesta.

www.blikk.hu și Nemzeti Sport notează faptul că există posibilitatea ca Arpad Paszkany să se implice financiar la cel mai popular club de fotbal din Ungaria, Ferencvaros Budapesta. Presa din țara vecină susține că surse demne de încredere au dezvăluit faptup că actualul finanțator al CFR-ului se va implica și la „alb-verzi“, dar nu menționează dacă acesta va renunța sau nu la gruparea din Gruia.
Viktor Orban, premierul Ungariei, a declarat pentru Nemzeti Sport că Ferencvaros va avea în curând o „susținere financiară“ enormă. „Fotbalul maghiar a devenit extrem de viabil pentru investiţii. Dacă ne uităm atent, nivelul a început să crească încetul cu încetul în ultimii ani. (...) În scurt timp, Ferencvaros va avea o susţinere financiară enormă şi va deveni un club mai puternic decât oricare altul“, a spus Orban, conform Nemzeti Sport. Printre altele, jurnaliștii maghiari se bazează și pe această afirmație, când scriu despre faptul că Arpad Paszkany s-ar putea implica la Ferencvaros.

Ferencvaros Budapesta este cel mai titrat și mai popular club de fotbal din Ungaria. „Alb-verzii“ au câștigat 28 de campionate, 20 de cupe ale Ungariei, iar cel mai important trofeu din istoria clubului este Cupa Orașelor Târguri (precursoarea Europa League), câștigată în 1965, după o finală cu Juventus Torino.  

abonare newsletter