Sport

Ţiriac a fost inclus în International Tennis Hall of Fame

Fostul mare jucător român Ion Ţiriac a fost inclus în International Tennis Hall of Fame, sâmbătă, la Newport (SUA).

Alături de Țiriac au mai fost incluse în Hall of Fame și alte nume importante din tenisul mondial, precum Martina Hingis, Thelma Coyne Long, Cliff Drysdale şi Charlie Pasarell.
Cei patru mari campioni au primit cea mai înalta distincţie din tenis în cadrul unei ceremonii grandioase la Bill Talbert Stadium Court din cadrul International Tennis Hall of Fame & Museum, din Newport. Ca parte a acordării înaltei distincţii, a fost organizată şi o expoziţie în cadrul muzeului din Hall of Fame, care prezintă vieţile şi carierele remarcabile ale celor patru legende.

Ion Ţiriac este al doilea român inclus în International Tennis Hall of Fame, alăturându-se în cadrul acestui grup de elită prietenului şi partenerului de dublu Ilie Năstase. Ţiriac (74 de ani) a jucat timp de 15 ani pentru echipa de Cupa Davis a României şi a câştigat titlul în proba de dublu de la Roland Garros în 1970 alături de Ilie Nastase, a manageriat numeroşi jucători, precum Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic sau Boris Becker, germanul cucerind cinci titluri de Mare Şlem cu Ţiriac în echipă. Românul este de asemenea director la o serie de turnee importante, inclusiv două de categoria ATP World Tour Masters 1000, Internazionali BNL d'Italia şi Mutua Madrid Open.
„Odată ce ai încheiat o activitate, mereu va fi cineva care va sări mai sus, va alerga mai repede sau va lovi mingea mai tare. dacă mă uit înapoi, vă promit că nu regret nici măcar un lucru în viaţa mea ca jucător de tenis, antrenor, manager, promotor“, a declarat Ţiriac.

Ultimele Stiri
abonare newsletter