Sport

Steaua și Petrolul luptă pentru Super Cupă

Steaua București și Petrolul Ploiești vor juca în această seară în Super Cupa României, primul meci oficial al sezonului 2013-14.

Astăzi se va disputa primul meci al noului sezon competițional, cu 10 zile înaintea startului Ligii 1. Câștigătoarele curente ale celor două competiții principale ale fotbalului românesc, Liga 1 și Cupa României, se vor lupta în această seară pentru Super Cupa României. Steaua a câștigat la pas campionatul, având 16 puncte în plus față de locul doi, ocupat de Pandurii. „Militarii“ au avut și în competițiile europene o prestație foarte bună, reușind să ajungă până în optimile Europa League, de unde au fost eliminați cu greu de Chelsea, echipa care a și câștigat în cele din urmă competiția. De cealaltă parte, Petrolul a avut cel mai bun sezon de după 1990, reușind să câștige Cupa Românie, după o finală cu CFR, și să încheie campionatul pe ultima treaptă a podiumului.   
Super Cupa României se va disputa în această seară, de la ora 20.45, pe Arena Națională din București și va fi transmisă în direct de Pro Tv. Meciul va fi arbitrat de centralul Ovidiu Hațegan (din Arad), care va fi ajutat de Octaian Șovre (Oradea) și Aurel Oniță (Constanța). Rezervă de arbitri a fost desemnat Istvan Kovacs (Carei), iar observator Cornel Sorescu (Pitești).

Super Cupă cu repetiție


Meciul din această seară va fi cea de a doua Super Cupă jucată între Steaua și Petrolul. Prima astfel de întâlnire între cele două echipe a avut loc în 1995, pe stadionul Regie (al echipei Sportul Studențesc). „Roș-albaștrii“ s-au impus atunci cu 2-0, aflându-se la cea de a doua Super Cupă consecutiv câștigată. În total, Steaua a câștigat această competiție de 5 ori, în 1994, 1995, 1998, 2001 și 2006.

abonare newsletter