Sport

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru CM, în 21 octombrie

<p><strong>În cazul în care se va califica la baraj, România își va afla adversarul în 21 octombrie, meciurile urmând să aibă loc la finalul lunii noiembrie. </strong>


Meciurile de baraj din zona europeană a calificărilor la Campionatul Mondial din Brazilia – 2014, vor fi trase la sorţi pe 21 octombrie, cu 4 capi de serie, în funcţie de clasamentul FIFA. La baraj vor participa cele mai bune 8 echipe de pe locul secund din cele 9 grupe de calificare din zona UEFA. Tragerea la sorţi va avea loc la sediul FIFA, la Zurich.
Din preliminariile zonei europene au mai rămas de disputat 4 etape, în 6 şi 10 septembrie şi pe 11 şi 15 octombrie. Cele 9 câştigătoare ale grupelor se califică direct pentru faza finală din Brazilia. Învingătoarele din cele 4 baraje cu meciuri tur-retur vor merge, de asemenea, la turneul final. Partidele din baraj vor avea loc pe 15 noiembrie şi 19 noiembrie, astfel că Europa va avea 13 reprezentative din cele 53 care au început preliminariile.

În grupa D, în care lideră este Olanda cu 18 puncte, practic câştigătoare, iar Ungaria pe 2, cu 11 puncte, România are şanse importante să prindă locul secund, având acum 10 puncte, dar următorul meci, cu Ungaria, se dispută la Bucureşti, iar următoarele 3 sunt cu Turcia, tot acasă, cu Andorra, în deplasare, şi Estonia, acasă. Pe locul 4 în acest moment se află Turcia, cu numai 7 puncte, Estonia are 6 puncte, iar Andorra – nici un punct.

abonare newsletter