Sport

Costin: "Dosarul trebuie reanalizat de LPF pe baza actualului regulament"

<p><strong>Preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Dumitru Costin, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX că dosarul "Valiza" va trebui reanalizat de către comisiile LPF ţinând cont de actualul regulament disciplinar.</strong>

Secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, a declarat că dosarul "Valiza" va fi reanalizat de comisiile ligii pe baza regulamentului disciplinar de la data săvârşirii faptei, sezonul 2007/2008, care prevedea doar depunctarea. Dar cazul trebuie judecat după regulamentul actual. Nu poţi să dai sancţiuni după o normă în vigoare în 2008. Eu nu am auzit ca în ţara asta, sub Constituţia asta să judeci după nişte norme juridice care erau în vigoare acum opt ani de zile. Chiar dacă speţa a avut loc atunci. Şi acum când s-a judecat, la ÎCCJ, chiar dacă s-au mai modificat legi, evaluarea şi sentinţa s-au luat după legile în vigoare acum. Nu acum opt ani. Nu există aşa ceva. Speţa asta a început în 2008, dar s-a judecat după legile actuale. Nu ai cum să judeci pe regulile de acum opt ani, pentru că e contestabilă la orice oră", a mai spus Costin, conform Mediafax.
"Eu am fost atunci în comisia desemnată de Comitetul Executiv, alături de Constantin Anghelache, care acum e la Dinamo, şi am constatat că sunt vicii în evaluarea speţei. Şi pentru că nu aveam dreptul să cerem rejudecarea speţei, am cerut ca în momentul în care instanţa va lua o decizie subiectul să fie rediscutat. Singurul lucrul pe care puteam să-l facem era să-i executăm pe cei care au încălcat regulamentele, i-am dat afară pe domnii Daniel Florea (n.r. - preşdintele CAF) şi Valentin Epure. Acum, cazul este la ligă, în baza convenţiei anuale dintre FRF şi LPF, competenţele disciplinare sunt în curtea ligii. La ei e tot.
Regulamentul disciplinar actual prevede sancţiuni ce pot duce la retrogradarea echipelor, în cazurile de corupţie. Regulamentul valabil în mai 2008, care prevedea cel mult depunctarea echipelor în asemenea cazuri, a fost modificat după izbucnirea scandalului valizei cu bani de la Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter