Sport

Meci amical: România – Trinidad & Tobago

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/04/08 amical trinidad.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />România va juca în această seară o partidă amicală în compania echipei naționale a statului Trinidad – Tobago. </strong></p>

Echipa națională a României va juca înainte de meciurile din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal 2014 două partide amicale. Prima va avea loc în această seară, pe Arena Națională, împotriva echipei Trinidad – Tobago, iar cea de a doua se va juca în 14 august, locația urmând să fie stabilită.

Atmosfera de la lot a fost afectată de ieșirea lui Gabriel Tamaș. Fundașul român legitimat la West Bromwich Albion, în stare avansată de ebrietate, a spart ușa unei scări de bloc din București și a urcat până la etajul 1, unde s-a întins pe jos. Locatarii au alertat poliția, iar Tamaș a fost încătușat iar apoi audiat timp de 10 ore. Ulterior, selcționerul Victor Pițurcă l-a exclus din lot, înlocuindu-l cu Dragoș Grigore, de la Dinamo.
Bogdan Lobonț, portarul formației AS Roma, a fost chemat la lot pentru prima dată de la meciul cu Andorra din septembrie 2012, a declarat că este onorat să fie căpitanul „tricolorilor“ la această partidă. „E un meci de pregătire, cu siguranţă nea Piţi vrea să vadă la lucru jucători noi, printre ei mă număr şi eu, că nu am mai fost de o bună bucată de vreme la echipa naţională. Ne dorim să lăsăm o bună impresie suporterilor. Nu ne permitem să pierdem, avem destule experienţe negative în trecut de care nu vrem să ne aducem aminte. A fost emoţionant când am fost anunţat că voi fi căpitanul echipei naţionale. Este o onoare pentru mine să fiu căpitan după Hagi, Gică Popescu, Chivu. Sunt persoane deosebite care m-au ajutat foarte mult. Chivu a fost alături de mine în momente delicate. Atâta timp cât se apelează la mine, voi răspunde prezent echipei naţionale, care mi-a dat foarte mult“, a completat Lobonţ. Portarul Romei a mai afirmat că jucătorii reprezentativei statului Trinidad-Tobago nu trebuie subestimaţi, chiar dacă evoluează în campionate obscure precum Kazahstan sau Vietnam.
Partida amicală dintre România și Trinidad – Tobago se va disputa în această seară de la ora 20.45 și va fi transmisă în direct de Antena 1.

 


Lotul României pentru meciul cu Trinidad – Tobago


Bogdan Lobonț (AS Roma) și Silviu Lung jr. (Astra) – portari, Alexandru Mățel (Astra), Srgian Luchin (Dinamo), Dragoș Grigore (Dinamo), Valerică Găman (Astra), Dorin Goian (Spezia), Răzvan Raț (West Ham) și Alexandru Vlad (Pandurii) - fundași, Gabriel Torje (Granada), Aurelian Chițu (Viitorul Constanța), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Dan Nistor (Pandurii), Ovidiu Hoban (Petrolul), Nicolae Grigore (Rapid), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart) și Adrian Stoian (Chievo) - mijlocași, Gheorghe Grozav (Petrolul), Bogdan Stancu (Orduspor) și Ciprian Marica (FC Schalke) - atacanți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter