Sport

Rapid nu are finanţare nici pentru Liga a II-a

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/31/09-u rapid.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Directorul Administraţiei Licenţiere, Viorel Duru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că FC Rapid nu dispune în acest momet de finanţarea necesară nici pentru a începe sezonul viitor în Liga a II-a, potrivit Mediafax.ro.<br />

"În momentul de faţă la Rapid nu există finanţare nici pentru Liga a II-a, nu există niciun cent în conturi. Se aşteaptă luna septembrie pentru a se pronunţa judecătorul sindic asupra planului de reorganizare şi abia atunci se va vedea ce se întâmplă", a spus Duru.


Viorel Duru a precizat că nu crede în planurile de salvare de la faliment ale cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj.

"Eu nu cred în planul de salavare al Rapid şi U Cluj, pentru că ştiu ce este acolo, pentru că sunt nişte fabulaţii. Realitatea o să demonstreze că Rapid şi U Cluj nu pot fi salvate de la faliment dacă nu se investeşte. Dacă nu vine un investitor şi plăteşte 12 milioane de euro datorii, să spună că ăştia sunt banii şi se pleacă cu un buget sustenabil. La Liga a II-a, bugetul e până într-un milion de euro, creştem jucători şi venim în Liga I când s-o putea. La fel şi la «U» Cluj, aduceţi-vă aminte de perioada Bănceu, de perioada Doboş. Acest club are suişuri şi coborâşuri din trei în cinci ani. Să vină un investitor să bage bani, să capitalizeze clubul cu circa şapte milioane de euro şi să pornească de la o situaţie financiară echilibrată cu o perspectivă. Altfel nu se poate. La «U» Cluj se vorbea în planul ăla de vânzarea de jucători în valoare de 2,5 milioane de euro. Erau unii jucători care erau evaluaţi la 600.000 de euro, deşi ei nu jucau", a completat Duru.



Citeşte şi:


NEWS ALERT - U Cluj, Rapid şi CS Turnu Severin nu au primit licenţa pentru Liga I


abonare newsletter