Sport

Victorie cu emoţii pentru „U“

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/14_ziua/uurziceni-ih.jpg" border="0" alt="unirea urziceni - universitatea cluj" title="Universitatea a obţinut la Bistriţa prima victorie din 2011 * Foto Iris Haidău" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a reuşit să învingă Unirea Urziceni, cu 4-2, într-un meci din etapa a 21-a a Ligii 1, disputat la Bistriţa.</p>

„Şepcile roşii“ au bifat cea de a şasea victorie din acest sezon şi cel puţin pentru moment se depărtează de zona fierbinte a clasamentului.

Apăsaţi de presiunea poziţiei inconfortabile din clasamentul Ligii 1, clujenii au început în forţă partida cu fosta campioană a României, ajunsă acum în subsolul clasamentului.


Claudiu Niculescu, titular pentru prima dată în retur, a ratat o mare ocazie în minutul 2, când a mingea şutată de el a fost scoasă de pe linia porţii de Mera. Nasser a trimis apoi balonul în bară, după o acţiune frumoasă pe partea dreaptă de atac a „studenţilor“.

Contrar cursului jocului însă, Unirea a deschis scorul: veteranul Mihalcea a scăpat pe contraatac şi, cu doi clujeni în spate, a reuşit să „lobeze” un balon peste Popa în minutul 15. După alte câteva ocazii ale gazdelor, ialomiţenii îşi puteau mări avantajul: Ascoli, neatent, i-a pasat lui Mihalcea în careul de 16 m, dar acesta a şutat, din fericire, în bară.


La scurt timp după gafa lui Ascoli, Niculescu a reuşit să egaleze pentru „U“, după o bâlbăială a fundaşilor ialomiţeni.

După pauză, acelaşi Niculescu a fost la un pas să marcheze din nou, dar lovitura sa cu capul a trecut milimetric pe lângă poartă. La faza următoare, Unirea a trecut din nou în avantaj, după ce Mihalcea a scăpat din marcaj şi a reluat în poarta lui Popa o centrare a lui Scărlătescu.


Încurajaţi din tribune de câteva sute de suporteri fanatici, clujenii nu s-au resemnat şi au atacat în valuri poarta lui Curcă. Machado a reuşit să egaleze în minutul 57, cu o lovitură de cap, iar Andrei Cristea a adus Universitatea în avantaj în minutul 77, cu un şut din careu, după ce alţi doi „studenţi“ nu au reuşit să ajungă la minge.

Golul meciului a fost marcat însă de Voican, în prelungirile partidei: atacantul clujean a şutat în vinclu de la o distanţă de peste 20 de metri şi a stabilit scorul final: 4-2 în favoarea Universităţii.


În urma acestei partide, Universitatea a urcat pe locul 13 în clasament, cu 24 de puncte, cu 4 mai multe decât Victoria Brăneşti, echipa de pe locul 15, primul care duce în Liga a doua. Unirea Urziceni a rămas pe 17, cu doar 18 puncte.

 


Caseta tehnică


Universitatea Cluj: M. Popa - Buhuş, Abrudan, Pele, Ascoli (Mendy '78) - Delgado (Voican '70), Nasser, Păcurar, Cristea - Machado, Niculescu (Tony '64).

Unirea Urziceni: Curcă - Homei, Teuşan, Mera, Lupu (Ioniţă '88) - Scărlătescu, Marcu, Onicaş (Muzac '62), Senin - Rusescu, Mihalcea (Toşca '70).

Cartonaşe galbene: Cristea '27, Ascoli '51 / Mera '39, '68, Senin '40, Teuşan '60

Cartonaş roşu: Mera '68

Arbitri: Georgian Ionescu (central) - Sebastian Gheorghe, Ovidiu Artene (asistenţi) - Florin Ghimbăşan (rezervă). Observatori: Nicolae Marodin, Victor Ciocan. Supervizor: Alexandru Boc.

Spectatori: 2.500.

abonare newsletter