Sport

Formula 1: Recuperarea lui Kubica este "rapidă şi progresivă", potrivit medicului său

<p />Recuperarea polonezului Robert Kubica este "rapidă şi progresivă", potrivit medicului său, Riccardo Ceccarelli, care recunoaşte, însă, că nu ştie când va putea reveni în competiţie pilotul echipei de Formula 1 Lotus Renault GP.

"Robert se simte zi după zi tot mai bine. În acest moment poate sta pe scaun, îşi mişcă degetele şi încheietura mâinii", a explicat doctorul Ceccarelli, care a calificat drept "foarte pozitivă" evoluţia pilotului.

Acesta a mai precizat că pilotul polonez va rămâne în continuare la clinica Santa Corona din Pietra Liguire (nord-estul Italiei), unde a fost operat după multiplele fracturi la braţ, picior şi mâna dreaptă pe care le-a suferit în urma gravului accident produs pe 6 februarie, în timpul raliului "Ronde di Ancona". "Planul este ca el să rămână aici, însă nu suntem siguri cât timp. Am decis să rămână la Pietra Liguire deoarece o echipă întreagă de medici se ocupă de el, aşa că îngrijirea de care are pare este de cea mai bună calitate".

Doctorul Ceccarelli a adăugat, totodată, că "este imposibil de spus pe termen lung" dacă Robert Kubica va mai avea nevoie de o nouă operaţie: "Pentru moment, răspunsul este 'Nu', deoarece totul decurge foarte bine şi suntem încântaţi de ceea ce medicii au făcut în cazul lui. Nu există nicio complicaţie şi niciun motiv pentru o viitoare intervenţie chirurgicală".

Mediul de la Santa Corona a recunoscut că "nimeni nu are o idee clară" în ceea ce priveşte momentul revenirii pe pistă a lui Kubica. "Nici măcar chirurgii nu ştiu deoarece ei spun că este nevoie de câteva luni pentru a vedea cum decurge recuperarea ţesutului muscular şi a nervilor, care variază de la persoană la persoană. Tot ceea ce ştim este că va fi o recuperare lungă, însă nu avem idee cât de lungă. Vom urmări progresele în fiecare zi, însă nu putem face nicio predicţie", a mai spus Riccardo Ceccarelli, într-un interviu publicat pe site-ul oficial al echipei Lotus Renault GP

abonare newsletter