Sport

Criză la “U” Cluj

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/09_ziua/vaslui-u.jpg" border="0" alt="fc vaslui - universitatea cluj" style="float: left; margin: 2px 5px;" />“Şepcile roşii” nu au mai câştigat în deplasare din octombrie.</p>

Universitatea Cluj a pierdut meciul din deplasare cu FC Vaslui. Moldovenii s-au impus cu 2-0 prin golurile marcate de Papp, în minutul 42 şi Adailton, în minutul 79.

„Studenţii“ au făcut o partidă slabă şi au pierdut la Vaslui, în ciuda faptului că de la moldoveni a lipsit Wesley, unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1. „U“ nu a mai cucerit un punct în deplasare de la meciul cu Poli Timişoara, din 22 octombrie.


Elevii lui Ionuţ Badea au evoluat promiţător în prima a jocului, dar după primirea primului gol nu au reuşit să mai fie periculoşi în atac. Papp a deschis scorul înainte de pauză, printr-o lovitură de cap, după o centrare venită de pe partea stângă a atacului vasluian. Adailton a scăpat pe contraatac pe finalul meciului şi a consfinţit victoria gazdelor. „Am avut un meci greu. Universitatea este o echipă de primele locuri. Am câştigat datorită preciziei în apărare“, a declarat după meci, Viorel Hizo, antrenorul FC Vaslui, care în sezonul trecut a fost pentru o scurtă perioadă de timp şi pe banca Universităţii. Pentru Universitatea urmează o partidă foarte importantă, împotriva Unirii Urziceni. „Alb-negrii“ au nevoie neapărată de o victorie, pentru că au un singur punct avans faţă de echipele situate pe locurile care duc în Liga a 2-a. Meciul se va juca pe stadionul Gloria din Bistriţa. Oficialii Universităţii au ajuns la un acord cu bistriţenii, şi au preferat să se mute de la Alba Iulia, deorece gazonul stadionului Cetate nu este într-o stare prea bună. Totuşi, popasul „şepcile roşii“ la Bistriţa este doar temporar, “U” Cluj urmând a juca, începând cu următorul meci de pe teren propriu la Mediaş. Prima partidă pe terenul „găzarilor“ va fi cea cu Dinamo, apoi vor urma: Gaz Metan, Universitatea Craiova, Politehnica Timişoara, Sportul Studenţesc şi Rapid. Având în vedere că până la finalul campionatului Universitatea Cluj va susţine meciurile de pe teren propriu la Mediaş şi la Bistrita, clubul anunţă că nu va mai emite abonamente pentru returul Ligii 1. Cei care şi-au făcut abonamente pentru partea a doua a sezonului sunt rugaţi să se prezinte cu ele la sediul clubului până joi (10 martie), ora 17, pentru a li se restitui banii.

 


Caseta tehnică

FC Vaslui : Kuciak - Papp, Cânu, David Rivas, Milanov - Milisavijevici (Campano '75), Ghencev, R. Costin. Sănmărtean - Adailton (Temwanjera '90+3), Yero Bello (Pouga '68).


Universitatea Cluj: M. Popa - Unguruşan, Pele, Abrudan, Ascoli - Menassel, Bazzi (Păcurar '68) -  Boştină (Cojocnean '61), Ad. Cristea, Delgado -  Tony (Machado '72).

Arbitri: Augustus Constantin (central) - Adrian Vidan, Cătălin Savu (asistenţi) - Emil Voicu (rezervă).


Observatori: Cornel Cacovean, Constantin Gheorghe.

Spectatori: aproximativ 4.000, dintre care 40 de clujeni.

abonare newsletter