Sport

TENIS: Australian Open - Li Na a învins-o pe Maria Şarapova şi va juca finala

<p><strong>Chinezoaica Li Na, numărul 6 mondial, s-a calificat în finala feminină de simplu a turneului de tenis Australian Open, după ce a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova, a doua favorită, cu 6-2, 6-2, joi, la Melbourne, în semifinalele probei.

Li Na, câştigătoare la Roland Garros în 2011, va juca a doua sa finală al Melbourne, cu învingătoarea dintre belarusa Victoria Azarenka, liderul mondial şi principala favorită, şi americanca Sloane Stephens, câştigpătoare în sferturi în faţa Serenei Williams.

Şarapova nu pierduse până în semifinale decât 9 jocuri în cele cinci meciuri disputate la primul turneu de Mare Şlem al anului, dar nu a putut-o opri pe Li, care a reuşit un meci perfect din punct de vedere tactic, beneficiind şi de un serviciu excelent, care a ajutat-o mult în momentele importante, salvând şase din cele şapte mingi de break cu care s-a confruntat.

Chinezoaica, pregătită de şase luni de Carlos Rodriguez, fostul antrenor al belgiencei Justine Henin, a trecut după o oră şi 33 de minute de Şarapova, care a comis nu mai puţin de 32 de greşeli neforţate în acest meci.

Victoria asiaticei în semifinale înseamnă şi faptul că Azarenka îşi va păstra primul loc în clasamentul WTA dacă se va impune la Melbourne. În caz contrar, americanca Serena Williams va urca pe primul loc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter