Sport

2012, anul Ligii Campionilor la Cluj!

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/28/09 cfr steaua _sc_263.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În acest an, din care nu au mai rămas multe zile, nu mai puţin de trei echipe clujene au participat în grupele Ligii Campionilor: CFR la fotbal masculin, Olimpia la fotbal feminin şi “U” Jolidon la handbal feminin.</strong></span></p> <p><span style="font-size: small;"> </span></p>

Cele trei echipe clujene au avut evoluţii apreciate în competiţiile internaţionale la care au participat.


CFR Cluj a avut poate cel mai bun an din istorie. “Feroviarii” au reuşit să câştige cel de al treilea titlu din istorie, după un meci spectaculos chiar împotriva rivalilor de la Universitatea, pe Cluj Arena. Derby-ul clujean a fost programat în etapa a 31– a sezonului 2011-12, pe 8 mai. Partida a fost însă întreruptă după aproximativ 20 de minute, în urma unei încăierări generale, provocate de Cadu, căpitanul “feroviarilor” şi de Bornescu, portarul de atunci al “studenţilor”. LPF şi FRF au decis ca meciul să se rejoace peste 10 zile, de data asta însă cu arbitrii străini. “U” a condus cu 2-0, prin golurile înscrise de Marian Cristescu. CFR a revenit însă puternic după eliminarea lui Adrian Cristea, au redus din handicap prin Gabi Mureşan, care a trimis o torpilă de la 30 m, au egalat prin Sougou, iar Cadu a marcat golul victoriei, în ultimele minute, din penalty, aducând astfel în Gruia al treilea titlu, după cele din 2008 şi 2010.
Titlul a fost încununat de “feroviari” cu o evoluţie de excepţie în Liga Campionilor. Aceştia au făcut nu mai puţin de 10 puncte, într-o grupă cu Manchester Utd, Galatasaray şi SC Braga! Clujenii au câştigat ambele partide cu echipa portugheză, au obţinut o remiză la Istanbul şi au obţinut o victorie istorică, dar inutilă, în ultima etapă, chiar pe Old Trafford, în faţa vicecampioanei Angliei. Din păcate CFR nu a mers mai departe în Liga Campionilor, dar va juca în primăvara europeană în Europa League, unde va da piept în luna februarie cu un adversar de calibru, Inter Milano.

O revelaţie a fotbalului feminin: Olimpia Cluj

Pe lângă faptul că au câştigat ultimele două ediţii ale campionatului românesc, 2011 şi 2012, Olimpia Cluj a avut o evoluţie foarte bună şi în Liga Campionilor. Fetele pregătite de Mirel Albon au trecut de o grupă de calificare cu Birkirkara (Malta), Glentoran (Irlanda de Nord) şi 1 Dezembro (Portugalia), câştigând clar toate meciurile. Clujencele au eliminat în şaisprezecimi o formaţie mult mai bine cotată, Neulengbach, campioana Austriei, după două remize, 1-1 la Cluj şi 2-2 la Viena. Ele au fost însă stopate în optimi de italiencele de la Torres, care le-au învins în ambele partide, 4-1 în Italia şi 3-0 la Cluj.
Evoluţia fetelor de la Olimpia a impresionat însă lumea fotbalului feminin, iar unele jucătoare au fost transferate deja la echipe mai puternice din străinătate.

“U” Jolidon, o evoluţie inimoasă

Handbalistele de la “U” Jolidon au terminat al treilea an consecutive pe locul 2 în Liga Naţională, în urma supercampioanelor de la Oltchim. Elevele lui Gheorghe Covaciu au reuşit de această dată, în premieră, să se califice în grupele Ligii Campionilor, în urma unui turneu de calificare organizat la Cluj. Din păcate, “alb-negrele” nu au reuşit să obţină nici un punct în cele şase meciuri, având trei adversari de calibru Krim Ljubliana, Gyor şi Podravka Koprivnica. Clujencele au avut însă evoluţii bune, pierzând majoritatea meciurilor la diferenţă mică.
Echipele oasptete, dar şi oficialii EHF au fost foarte plăcuţi impresionaţi de publicul din Sala Sporturilor “Horia Demian”, care a încurajat în mod exemplar vicecampioanele României, chiar şi când jocul acestora lăsa de dorit.





Ultimele Stiri
abonare newsletter