Sport

Derby pentru salvare: Gloria - Universitatea

<p><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/06/desch07-12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /><span style="color: #000000;"><strong>Universitatea Cluj va juca astăzi în deplasare la Gloria Bistrița, un meci foarte important pentru situația din subsolul clasamentului Ligii 1. </strong></span></p> <p><span style="color: #000000;"> </span></p>

„Studenții“ vor încerca să obțină prima victorie în Liga 1 după două luni de pauză. Ultimul succes a fost obținut în 5 octombrie în fața celor de la Viitorul Constanța.  

Universitatea Cluj și Gloria Bistrița sunt două echipe aflate în suferință. Ambele se confruntă cu mari probleme financiare și se află pe locuri retrogradabile în clasamentul Ligii 1. Clujenii au 16 puncte și se află pe locul 16, iar bistrițenii sunt cu o treaptă mai jos și au doar 11 p. Astfel, meciul de azi de la Bistrița va fi unul de „care pe care“. Trei puncte ar putea duce Universitatea pe un loc neretrogradabil, iar bistrițenilor le-ar da speranțe că pot pot urca în clasament. Un egal însă, nu ar ajuta prea mult nici una dintre echipe, doar le-ar prelungi agonia. Ambele echipe aștepată cu sufletul la gură pauza competițională. Clujenii speră că vor fi preluați de un investitor serios care să le plătească datoriile, să aducă salariile la zi și să facă transferiri, iar bistrițenii așteaptă banii din drepturile de televizare pentru a-și plăti datoriille și a aduce câțiva jucători.

Clujenii au învins în tur

Universitatea a reușit să se impună în tur, grație unui gol marcat de Zsolt Szilagyi în minutul 80, însă meciul de azi nu va fi unul ușor pentru „studenți“, întrucât și gazdele sunt în „foame“ de puncte. Gloria are doar două victorii în actuala stagiune, 1-0 acasă cu CSMS Iași și una, suprinzătoare, în deplasare la Dinamo.
„Șepcile roșii“ au început bine sezonul, cu câteva victorii importante, în fața unor contracandidate la evitarea retrogradării, dar au clacat în ultimele etape ale turului, mai ales datorită faptului că fotbaliștii au fost neplătiți câteva luni.
Meciul dintre Gloria și Universitatea Cluj se va disputa pe stadionul din Bistrița, de la ora 18 și va fi transmis în direct de DigiSport 1.



Ultimele Stiri
abonare newsletter