Sport

Baschetbaliștii joacă derby-ul cu CSU Ploiești

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/25/06 26 u mobi.jpg" border="0" align="right" />„U“ Mobitelco BT și CSU Asesoft Ploiești se vor întâlni duminică într-un meci din cadrul etapei a 5-a a Diviziei A. </strong>



Clujenii speră să continue seria bună din campionat cu o victorie în fața campioanei en-titre.

Dacă „alb-negrii“ merg foarte bine în campionat, unde au patru victorii din tot atâtea posibile, ploieștenii au început mai greu acest sezon, suferind deja două înfrângeri, acasă în fața celor de la BC Mureș (79-85) și în deplasare la CSM București (80-93). Campionii en-titre vor încerca să-și intre în ritm în meciul de la Cluj, însă elevii lui Niksa Bavcevic vor să câștige și acest meci, pentru a avea un start lansat în campionat, cu maxim de puncte după 5 etape.
Niksa Bavcevic, antrenorul de la „U“ Mobitelco BT a declarat înainte de meciul cu Ploiești că echipa sa nu este favorită, întrucât va întâlni cel mai puternic adversar din campionat. „Duminica se vor înfrunta campioanele ultimilor opt ani, noi cu un titlu și Ploiești cu restul. Au o valoare permanenta în baschetul românesc, de aceea nu putem spune că suntem favoriți. Ploiești este întotdeauna o provocare și umple tribunele peste tot, pentru că este ca tricoul roșu pentru un taur. Așa că toată lumea vrea să îi învingă și sunt sigur că nu ne va fi ușor“, a spus tehnicianul clujenilor. Bavcevic mai crede că meciul se va decide sub panou: „Ne vom bate cu pivoții lor la recuperări, sunt foarte puternici. Cheia jocului va fi lupta sub panou. La ce mă aștept de la Ploiești, și ne-am pregătit în acest sens, este jocul cu mai multe tipuri de apărare“, a mai spus antrenorul de la „U“ Mobitelco.  

Bavcevic vrea sala plină!

Antrenorul baschetbaliștilor clujeni, Niksa Bavcevici, a mai spus joi că își dorește ca fanii să vină în număr mare la sala și să susțină echipa. „Sper ca sala să fie plină la meciul cu Ploiești, să ne încurajeze și să ne susțină pe întreaga durată a partidei. Aș vrea să îi mai rog ca de acum înainte, la fiecare meci de pe teren propriu să stea în picioare până când vom marca primul coș“, a declarat Bavcevic.
Meciul dintre „U“ Mobitelco BT și CSU Asesoft Ploiești se va disputa duminică de la ora 19 la Sala Sporturilor „Horia Demian“ și va fi transmis în direct de DigiSport. Înainte de această partidă, baschetbaliștii clujeni vor fi prezenți sâmbătă în sală la partida dintre handbalistele de la „U“ Jolidon și Podravka Koprivnica, din Liga Campionilor.

abonare newsletter