Sport

România – Olanda, meci pentru şefia grupei

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/15/08 16 romania olanda.jpg" border="0" align="left" />România va juca în această seară împotriva Olandei. Un eventual succes în faţa batavilor i-ar transforma pe “tricolori” în favoriţii grupei. </strong>



După meciul victoria de la Istanbul, România a devenit favorită la ocuparea locului doi în grupa D.

Însă un succes în meciul din această seară i-ar transforma pe elevii lui Victor Piţurcă în mari favoriţi la câştigarea grupei şi accederea directă la Campionatul Mondial din 2014, ce va avea loc în Brazilia. Olanda şi România au punctaj maxim în această campanie de calificare, fiecare având trei victorii din trei posibile. Ungaria şi Turcia se întâlnesc tot în această seară la Budapesta. Un eventual succes al vecinilor noştrii de la vest i-ar scoate practic pe turci din calculele pentru calificare, însă pentru România ar fi mai bine dacă acest meci s-ar încheia la egalitate. “Tricolorii” au evoluat foarte bine în aceste prime meciuri, cu Estonia, Andorra şi Turcia, amintind în unele momente de generaţia de aur din anii ’90, iar o evoluţie bună şi un rezultat pe măsură în faţa Olandei le-ar creşte considerabil şansele de a juca la CM.

“Tricolorii” au învins o singură dată “portocala mecanică”, în campania de calificare la Euro 2008, când selecţioner era acelaşi Victor Piţurcă.


Victor Piţurcă, selecţionerul României, a declarat la conferinţa de presă de ieri că îşi doreşte ca “tricolorii” să câştige grupa, pentru a se califica direct la CM 2014. “Şansele la locul doi sunt acum reale, dar noi ne dorim să câştigăm grupa, pentru că la baraj nu ai nicio siguranţă că te califici. Ştiu că e foarte greu, pentru că jucăm împotriva unei forţe a fotbalului mondial. Dacă vom câştiga, logic putem fi consideraţi favoriţii grupei, pentru că vom fi pe primul loc, dar nu ar fi nimic sigur, pentru că în primăvară ne aşteaptă alte două meciuri extrem de grele”, a spus Piţurcă. În luna martie, România va avea două meciuri extrem de dificile, ambele în deplasare, împotriva Ungariei (22 martie, Budapesta) şi Olandei (26 martie, Amsterdam).
Selecţionerul apreciază că echipa Olandei este avantajată de faptul că a evoluat vineri împotriva Andorrei şi astfel şi-a putut odihni o parte dintre titulari. “Suntem puţin dezavantajaţi faţă de adversarii noştri pentru că am avut un meci dificil cu Turcia şi de aceea sper ca jucătorii să fie apţi 100% din punct de vedere fizic. În schimb Olanda a avut un adversar mai facil şi este un avantaj pentru că a putut să-şi menajeze câţiva jucători, dar la un astfel de meci motivarea trebuie să fie la cel mai înalt nivel şi sper să încheiem anul cu un rezultat pozitiv. Până la urmă aş fi mulţumit şi cu un egal, totul e să nu pierdem, însă noi vrem victoria”, a completat Piţurcă.
Partida dinte naţionalele României şi Olandei se va disputa în această seară de la ora 21, pe Arena Naţională şi va fi transmisă în direct de Antena 1.

abonare newsletter