Sport

Victorie în derby-ul Transilvaniei

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/14/15 sibiu u mobi.jpg" border="0" align="right" />“U” Mobitelco BT a câştigat meciul din deplasare împotriva rivalei tradiţionale, CSU Atlassib Sibiu.</strong>



Baschetbaliştii “alb-negrii” au câştigat derby-ul Transilvaniei, chiar în deplasare la Sibiu.

Foştii campioni de la “U” Mobitelco BT au început foarte bine noul sezon al Diviziei A, cu două victorii. Dacă în prima etapă jocul clujenilor în partida cu Dinamo a lăsat mult de dorit, în cea de a doua elevii lui Niksa Bavcevic şi-au revenit şi au făcut o partidă foarte bună în faţa unei contracandidate la titlu, CSU Atlassib Sibiu. Clujenii au dominat meciul şi au controlat jocul în totalitate, dovadă fiind şi faptul că au câştigat toate sferturile. Scorul final a fost 75-63, pe sferturi 22-18, 16-15, 23-21 şi 14-9.
Niksa Bavcevic, antrenorul clujenilor, a declarat după meciul de la Sibiu că punctul forte al echipei sale au fost recuperările. “Vreau să îi felicit pe jucători pentru aceastpă victorie. Cheia victoriei în această seară au fost cele 42 de recuperări făcute de noi, faţă de cele 28 ale lor. De asemenea am avut 20 de pase decisive. A fost un meci dificil în faţa unei echipe bune, însă noi am controlat constant meciul. Sunt mulţumit de jocul făcut de jucătorii tineri”, a spus tehnicianul de la “U” Mobitelco BT.
”A fost un meci greu pentru noi pentru că am venit după un joc slab cu Dinamo, iar acum am vrut să demonstrăm că putem juca mult mai bine. Cred că diferenţa din această partidă a fost făcută la recuperări. A fost de asemenea destul de dificil pentru noi, deoarece am avut câteva accidentări în lot”, a declarat după meci Cătălin Baciu, unul dintre cei mai buni clujeni în partida de la Sibiu.
De cealaltă parte, Dragan Petricevic, antrenorul celor de la CSU Sibiu, regretă că echipa sa nu a reuşit prima victorie pe teren propriu în acest sezon şi apreciază jocul bun al clujeanului Hristo Nikolov. “Din păcate nu am reuşit să debutăm cu victorie pe teren propriu. Am întâlnit în această seară o echipă foarte bine pregatită, care a avut foarte multe recuperări ofensive şi cu un Hristo Nikolov imperial”, a spus antrenorul sibienilor.

Caseta tehnică

Marcatori:
CSU Sibiu: Velickovic 30, Griskenas 14, Markovic 7, Paul 3, Ban, Gruev, Craciun si Marjanovic cate 2, Knutson 1.
"U" Mobitelco: Nikolov 27 (5 rec., 4 pase), Baciu 11 (8 rec.), Nakic 10, Wright 9 (11 pase decisive, 7 recuperari, 3 interceptii), Barnette 9, Todorovic 6 (8 rec.), Hallik 5.

abonare newsletter