Sport

Drumul spre Rio trece prin Istanbul

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/11/12 drumul spre rio.jpg" border="0" align="right" />România va întâlni în această seara Turcia, într-o partidă din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial de Fotbal – Brazilia 2014. </strong>



Naționala României încearcă să ajungă la turneul final ce va avea loc peste doi ani în Brazilia.

Elevii lui Victor Pițurcă au început cu dreptul această campanie de calificare, înregistrând două victorii în primele meciuri, 2-0 cu Estonia în deplasare și 4-0 cu Andorra acasă. Chiar dacă adversarii întâlniți au fost modești, este important că „tricolorii“ au reușit să câștige fără mari probleme cele două meciuri, fapt care le poate da încredere înaintea partidelor cu adversari mult mai puternici, cum sunt Turcia și mai ales Olanda.
Turcia a fost învinsă în prima etapă de Olanda, în deplasare, 0-2 la Amsterdam, dar apoi a revenit și a câștigat acasă, 3-0 cu Estonia. Elevii lui Avci sunt însă presați să învingă în meciul din această seară, pentru a rămâne aproape de primele locuri. „Tricolorii“ au și ei nevoie de un rezultat pozitiv, de preferință chiar o victorie, întrucât meciul de marți cu Olanda, chiar dacă este pe Arena Națională, se anunță unul extrem de dificil, iar batavii sunt mari favoriți.

Pițurcă: „Turcia este favorită“

Victor Pițurcă este conștient că Turcia este favorită, întrucât joacă pe teren propriu, dar spune că are încredere în elevii săi. „Este un meci extrem de important pentru noi, dar și pentru Turcia. Sunt convins că va câştiga cel mai bun. Turcia este mai aproape de victorie, dar eu am încredere în echipa mea. Sunt convins că vom obţine un rezultat foarte bun. Dacă vom obţine un rezultat pozitiv vom mări diferenţa de puncte faţă de Turcia, însă dacă vom pierde totul va fi deschis în grupă. Dacă vom pierde va trebui să obţinem trei puncte în partida cu Olanda“, a spus Piţurcă, la conferinţa de presă susţinută în Turcia, informează e-haberajansi.com, citat de Mediafax.
Partida Turcia - România, din grupa D a preliminariilor CM-2014, se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe stadionul Şukru Saracoglu din Istanbul și va fi transmisă în direct de TVR 1.

Clasamentul Grupei D
M    P
1. România    2    6
2. Olanda    2    6
3. Ungaria    2    3
4. Turcia    2    3
5. Estonia    2    0
6. Andorra    2    0

Ultimele Stiri
abonare newsletter