Sport

„U“ Jolidon începe aventura în Ligă

<p><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/11/12 krim u jol.jpg" border="0" align="left" />Vicecampioana României la handbal feminin, „U“ Jolidon Cluj va juca duminică primul meci în cadrul grupelor Ligii Campionilor, în deplasare la Krim Ljubliana.</p>


Elevele lui Gheorhge Covaciu au obținut o victorie de moral înainte debutului în cea mai importantă competiție destinată cluburilor de handbal. „U“ Jolidon a învins miercuri seara formația HCM Baia Mare, fără mari probleme, cu scorul de 32-26. Partida a contat pentru etapa a IV-a a Ligii Nationale de handbal feminin.
Pentru "U" Jolidon au marcat cate 6 goluri, Magdalena Paraschiv, Mihaela Senocico si Clara Vadineanu, urmate de Mihaela Tivadar cu 5 goluri, Nicoleta Dinca cu 4 goluri, Carmen Cartas si Stefania Florea cu cate 2 goluri si Florina Chintoan, 1 gol.
Pentru handbalistele Universității acesta a fost ultimul test înaintea debutului în Liga Campionilor. Elevele lui Gheorghe Covaciu vor juca duminică în deplasare cu una dintre cele mai puternice formații din Europa, Krim Ljubliana.
Înaintea acestei partida, echipa clujeană s-a întărit prin împrumutul Nicoletei Safta de la campioana Oltchim. Acesta este ultimul transfer al vicecampioanelor României pentru Champions League. Safta va debuta pentru „U“ Jolidon la Ljubljana, contra celor de la Krim. „Transferul lui Safta s-a făcut în ultimul moment, le mulțumim celor de la Oltchim pentru deschiderea arătată în efectuarea acestui transfer. Este o jucătoare tânără, însă suntem siguri că ne va ajuta în cupele europene și campionat“, a declarat Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al lui „U“ Jolidon.
Meciul dintre Krim Ljubliana și „U“ Jolidon Cluj se va disputa duminică, 14 octombrie, de la ora 20.30 în capitala Sloveniei și va fi transmis în direct de DigiSport 1.

 

abonare newsletter