Sport

Turan apreciază naționala României

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/09/08 10 turan.jpg" border="0" align="right" />România va întâlni vineri, 12 octombrie, echipa națională a Turciei, în deplasare, în cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2014 ce va avea loc în Brazilia. </strong>


Mijlocaşul tuc Arda Turan (foto), de la Atletico Madrid, a declarat că echipa Turciei nu va avea o misiune uşoară în meciul de vineri cu România, din preliminariile CM-2014, pe care nu trebuie să-l piardă, dar că o eventuală înfrângere nu ar însemna sfârşitul lumii.
România va juca vineri la Istanbul împotriva Turciei, iar marți va primi pe Arena Națională vizita Olandei. Turcii vor juca marți la Budapesta, împotriva Ungariei. „Am fi fericiţi să luăm toate cele şase puncte din dubla cu România şi Ungaria, două victorii ar fi foarte bune. În special meciul de vineri cu România va fi unul pe care nu avem voie să-l pierdem. E important să nu pierdem niciun meci, ar putea conta în economia grupei, iar două eventuale remize s-ar putea dovedi preţioase. Nu avem o misiune uşoară, întâlnim un adversar valoros. Echipa României stă bine în defensivă. Vrem să câştigăm, dar nu cred că este cazul să atacăm orbeşte în faţa unei astfel de formaţii. Trebuie să ţinem jocul sub control şi să avem răbdare. Oricum, înfrângerea cu Olanda nu a fost sfârşitul lumii şi nu va fi sfârşitul lumii nici în cazul unui nedorit eşec cu România", a spus Arda Turan, citat de publicaţia Vatan.
Mijlocaşul Emre Colak (Galatasaray Istanbul) a afirmat că naţionala Turciei are forţa să învingă ambele adversare. „Putem obţine şase puncte din partidele cu România şi Ungaria“, a comentat el. „Cu Olanda am pierdut jucând un fotbal bun, acum vom fi mult mai concentraţi şi decişi să învingem România şi Ungaria“, a spus la rândul său mijlocaşul Mehmet Topal (Fenerbahce Istanbul).
Emre Belozoglu (Atletico Madrid) a menţionat că startul în preliminariile CM 2014 nu a fost unul foarte reuşit pentru reprezentativa Turciei. „Echipa României este una foarte tânără şi va avea un cuvânt de spus în această grupă. Va fi un joc foarte dificil“, a spus mijlocaşul turc.

Echipa naţională a României va întâlni Turcia, vineri, de la ora 20.30, pe Stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul şi Olanda, marţi, 16 octombrie, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2014.

Ultimele Stiri
abonare newsletter