Sport

Podium pentru Napoca Rally Academy la Raliul Iaşului

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/08/danny ungur site.jpg" border="0" align="right" />NRA s-a clasat pe locul al treilea la echipe la finalul Raliului Iaşului, dar din păcate patru echipaje clujene şi-au încheiat prematur evoluţia în urma unor ieşiri în decor.</strong>

Napoca Rally Academy lua startul în Raliul Iaşului cu acelasi obiectiv bine definit: păstrarea titlului la echipe.

Toate cele şase echipaje au fost obligate să mizeze pe cartea atacului, iar la finalul etapei, după o serie incredibilă de patru iesiri în decor, team-ul clujean a ocupat pozitia a treia în clasamentul rezervat echipelor.
Raliul Iaşului a fost cea de-a opta etapă şi totodată ultima a sezonului 2012 din Campionatul Naţional de Raliuri Dunlop. Datorită celor două victorii de etapă şi celorlalte trei prezenţe pe podiumul clasamentului rezervat echipelor, NRA a putut să lupte până în ultima etapă pentru păstrarea titlului la echipe. Singura opţiune pentru cele şase echipaje a fost să forţeze chiar de la debutul întrecerii. Astfel, la sfârşitul primei zile a Raliului Iasului, cea de vineri, Marco Tempestini şi Dorin Pulpea ocupau poziţia secundă în clasamentul general, Bogdan Marişca şi Sebastian Iţu erau lideri ai clasei 3, la fel ca Dany Ungur şi Toni Avram, care ocupau aceaşi pozitie la clasa 11.
Din păcate, pe speciala de noapte, evoluţia celorlalte trei echipaje formate din Vlad Cosma / Florin Dorca, Simone Tempestini/Lucio Baggio şi Florinel Tincescu/Iulian Nicolaescu s-a încheiat prematur în urma unor ieşiri în decor. Ziua a doua, cea de sâmbătă, a avut un început mai puţin fericit. Marco Tempestini şi Dorin Pulpea au primit penalizare pentru întârziere la ieşirea din parcul închis, iar Marisca si Itu au fost obligaţi să abandoneze datorită ruperii unei bielete, după ce au acroşat uşor un cap de pod.
În cele din urmă, la final, Tempestini şi Pulpea s-au clasat pe locul al treilea în clasamentul general, reuşind să-şi conducă echipa pe aceaşi poziţie.”Ne-am complicat singuri evoluţia în a doua zi cu o intarziere la iesirea din parcul de service. Nu am avut un sezon asa cum ne-am fi dorit, insa de fiecare data cand am ajuns la final am terminat pe podium. Ma bucur ca echipa a putut sa-si apere sansele pana la ultimul raliu” a declarat Marco Tempestini la terminarea Raliului Iasului.

Ungur şi Avram, din nou campioni

Dany Ungur, Toni Avram şi „Scorpionul” (Mitsubishi Lancer Evo6) au funcţionat din nou ca un ceas elveţian, cei doi obţinând a şasea victorie din acest sezon la clasa 11. „Am găsit la Iaşi nişte probe speciale foarte frumoase şi pe placul nostru. Am crescut ritmul de la o trecere la alta şi mă bucur de victoria pe care am obţinut-o. Cel puţin ultimele probe ne-au uns la suflet”, a spus la finalul întrecerii Danny Ungur, care alături de Toni Avram a devenit pentru a doua oară consecutiv campion naţional al clasei 11.

Ultimele Stiri
abonare newsletter