Sport

CFR a visat o repriză, dar Man Utd a câştigat

<p /><strong><img src="documente/stories/van persie.jpg" border="0" align="right" />Campionii României au deschis scorul în minutul 14 prin Kapetanos, dar apoi Van Persie a întors soarta partidei în favoarea giganţilor de la Manchester United. </strong>

Partida din Gruia dintre CFR Clujşi vicecampioana Angliei a început echilibrat, cele două echipe tatonându-se în primele minute. “Feroviarii” au avut prima ocazie, prin Sougou, în minutul 4. Apoi Pantelis Kapetanos (min. 14) a deschis scorul pentru echipa lui Ioan Andone, după ce a primit o pasă inteligentă de la Sougou şi a şutat înşelător din careul de 16 m. Momentul bun al clujenilor a continuat, dar Aguirregaray a încheiat cu un şut modest o fază bună de atac (min. 18).
Încet dar sigur, cei de la Manchester United au pus stăpânire pe joc şi au a masat echipa gazdă în preajma careului. Ocaziile au început să se succeadă la poarta lui Felgueiras, cu toate că ardelenii s-au apărat ca pe semicerc. Rooney a tras destul de bine, dar portarul lusitan a fost la post, apoi Anderson a trimis alături, iar van Persie a irosit o situaţie foarte bună, după ce a preluat în careu, de lângă Cadu, însă a trimis pe lângă poartă. CFR l-a pierdut pe Sougou, accidentat, iar la câteva minute după aceea elevii lui Alex Ferguson au reuşit egalarea, prin van Persie, care s-a înălţat fără marcaj la un corner şi a înscris în ciuda opoziţiei lui Felgueiras (min. 29). Englezii au dominat în continuare copios şi au mai ratat până la pauză câteva bune ocazii, prinHernandez (32), van Persie (35) şi Rooney (45+1), dar de fiecare dată Felgueiras a fost atent.
Imediat după pauză, acelaşi van Persie a dat lovitura de graţie: Rooney a aruncat o minge peste apărarea gazdelor, iar olandezul a marcat fără preluare, cu un şut încet dar foarte bine plasat, la care Felgueiras nu a avut ce să facă. CFR a ieşit mai mult la joc la acest scor şi Kapetanos a avut din nou şansa golului, dar reluarea lui s-a dus alături de poartă (52). De Gea a salvat egalarea (56), respingând de sub bara transversală mingea trimisă cu capul de Cadu, în urma unui corner. Uniter ar fi putut primi penalty în min. 75, când Evra a fost busculat în careul gazdelor de Mureşan. Rafael Bastos a avut ultima şansă a partidei, dar De Gea a apărat mingea trimisă de brazilian (90+2), după care Rada a fost blocat la sacrificiu (90+3).

CFR va juca următorul meci în Liga Campionilor pe 23 octombrie, în deplasare, cu Galatasaray.

Ultimele Stiri
abonare newsletter