Sport

„Feroviarii“ vor din nou în Liga Campionilor

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/21/8 basek cfr.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj, campiona României, va juca în această seară turul play-off-ului de calificare în Liga Campionilor, împotriva elvețienilor de la FC Basel.

„Feroviarii“ trebuie să treacă de campioana Elveției pentru a ajunge a treia oară în grupele Ligii Campionilor.


Ioan Andone ar putea ajunge să antreneze pentru prima dată în Liga Campionilor. CFR mai are de trecut un singur hop până să ajungă în grupele celei mai puternice competiții intercluburi din lume, însă acest obstacol este unul deloc de neglijat, FC Basel, campioana Elveției. Cele două echipe se cunosc cât de cât, întrucât s-au întâlnit în grupe în sezonul 2010-11, când fiecare a reușit să se impună în meciul de pe teren propriu (CFR a câștigat cu 2-1 în Gruia, iar FC Basel cu 1-0 în Elveția).

După câteva meciuri bune, victorii împotriva puternicelor echipe FC Vaslui, Oțelul și Slovan Liberec, campionii au avut o sincopă, reușind în ultima etapă doar un egal acasă cu nou-promovata CSMS Iași. Se pare însă că acest semieșec nu îi îngrijorează foarte tare pe „feroviari“, care își doresc foarte mult să ajungă din nou în grupele Ligii Campionilor. „Sper să venim cu un rezultat de calificare de la Basel, dacă reuşim să dăm un gol acolo este perfect. Nu ne îngrjorează rezultatul din meciul cu Iaşiul. O calificare în Liga Campionilor ar însemna foarte mult pentru fotbalul românesc, am aduce puncte pentru sezoanele următoare, ca să participe din nou o echipă din Liga 1 direct în grupe“, a declarat președintele Iuliu Mureşan la plecarea spre Basel.


Andone: „Va fi foarte greu“

„La Basel va fi un meci foarte greu. O să încercăm o organizare defensivă foarte bună şi să încercăm să înscriem, dar la fel de important este să ne întoarcem fără gol primit“, a spus și antrenorul Ioan Andone, după meciul dintre CFR și CSMS Iași.


Campionii Elveției, cei de la FC Basel, merg bine și în acest început de sezon. Elevii lui Heiko Vogel se află pe locul secund în SuperLiga, cu 12 puncte după șase etape.

Din fericire, CFR are un singur jucător accidentat, Ciprian Deac, restul lotului fiind valid.


Partida dintre FC Basel și CFR Cluj se va disputa pe stadionul St. Jakob Park, de la ora 21.45 și va fi transmisă în direct de DigiSport 1, DolceSport și TVR 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter