Sport

Un pas spre câştigarea campionatului

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/23_ziua/baschet-feminin.jpg" border="0" alt="Baschet feminin" title="Clujkencele (în alb-negru) luptă pentru titlul la U-20" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0pt none;" />Echipa de baschet feminin U-20 a Universităţii Cluj a câştigat fără probleme turneul de la Timişoara.</p> <p>Baschetbalistele Universităţii Cluj au participat de duminică până marţi la cel de al doilea turneu U-20, care a avut loc la Timişoara.</p> <p>Fetele antrenate de Florin Covaciu s-au impus la pas în toate partidele disputate şi şi-au asigurat deja locul întâi în clasamentul zonal. Baschetbalistele Universităţii au învins formaţia SC Călin Cent Baia Mare cu 87-42, CSS Bega Timişoara cu 72-45, BC Nova Vita Târgu Mureş cu 70-53 şi LPS CSS Gloria Arad cu 76-55.</p>

Florin Covaciu, tehnicianul care se ocupă de echipele de senioare şi U-20 a Universităţii, s-a declarat foarte încântat de prestaţia elevelor sale şi speră că aceastea vor reuşi să câştige campionatul în acest sezon, după ce anul trecut clujencele au pierdut finala în faţa Olimpiei Bucureşti.

„Fetele au jucat bine, unele chiar foarte bine. Ne continuăm drumul spre medalie şi sperăm că vom obţine, ca şi anul trecut, măcar o medalie. Sperăm chiar mai bine, şi anume medalia de aur la categoria U-20“, a declarat Florin Covaciu.


Urmatorul turneu va avea loc în perioada 11 - 13 martie la Baia Mare.

Fetele sunt optimiste

Baschetbalistele din echipa U-20 a Universităţii cred că în acest sezon pot depăşi performanţa de anul trecut, când au ajuns în finala campionatului naţional şi îşi doresc ca în acest an ele să fie cele care vor ridica trofeul deasupra capului.


„Nu am întâmpinat probleme la turneul de la Timişoara.Am câştigat patru meciuri din patru. Am jucat bine, colectiv, atât în apărare cât şi în atac, şi am reuşit să câştigăm detaşat toate meciurile. Avem şanse la titlu. Sincer, cred că vom juca finala cu Olimpia, ca şi anul trecut. Nu vreau însă să se repete ceea ce a fost anul trecut, să terminăm pe locul 2. Putem câştiga în faţa lor, dacă ne pregătim şi luăm meciul în serios. Înainte de asta mai avem însă un turneu la Baia Mare, unde trebuie să batem tot şi după aceea putem să ne facem planuri cu finala. Până atunci însă ne vom pregăti intens pentru a ne îndeplini dorinţa de a termina pe locul întâi“, a declarat pentru monitorul Marta Fodor, componentă atât a echipei de senioare, cât şi a echipei U-20 a Universităţii.

abonare newsletter