Sport

Enduro: „Vânătorii de lupi” se întorc

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/23_ziua/enduro.jpg" border="0" alt="Eduro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionul slovac la Enduro Jaroslav Katrinak se întoarce la Cluj-Napoca, pentru a-şi apăra titlul câştigat anul trecut în cadrul competiţiei de ATV-uri „Vânează Lupul”.</p> <p>Potrivit organizatorilor, pilotul tocmai a confirmat participarea, astfel că va începe sezonul competiţional din 2011 în Cluj-Napoca. Odată cu el vor veni mai mulţi concurenţi slovaci, printre care şi Radoslav Bubenko.</p> <p>Concursul internaţional de ATV-uri “Vânează Lupul” va avea loc în 20-23 aprilie şi este considerat cel mai dur din Europa. Marele premiu al concursului a ajuns anul trecut la slovacul Jaroslav Katrinak, care a ocupat locul I la Campionatul Mondial de Enduro în 1991 şi locul IX la raliul Dakar în 2007, categoria moto. Katrinak a trecut de la moto la ATV în 2009.</p>

„În ciuda distanţei mari, întotdeauna îmi amintesc cât de fantastic şi de provocator a fost «Vânează Lupul» de anul trecut! Apropo: îmi place să vin în România. Deseori vin în ţara voastră pentru mici excursii cu ATV-ul sau motocicleta”, a precizat Jaroslav Katrinak. În ceea ce priveşte planurile sale de viitor, Katrinak a menţionat că doreşte să participe la nişte competiţii Baja. “Ar trebui să fie undeva în Polonia, sau Ungaria, sau Italia sau Slovacia. Mă voi decide mai târziu în care din aceste ţări voi concura. Cel mai mult depinde de bani. Şi desigur, plănuiesc să particip şi la câteva concursuri slovace de Motocross şi Enduro, dar nu la un nivel profesionist, doar pentru distracţie”, a mai spus pilotul.

Până acum, la competiţia din Cluj şi-au anunţat participarea inclusiv piloţi polonezi, germani, italieni şi sloveni. Anul trecut, la “Vânează Lupul” au participat 54 de concurenţi, din cinci ţări, care s-au luptat pe patru categorii: Extrem, Open, Quad şi Side by Side. Proba de noapte, vânătoarea de lupi, este ingredientul secret al acestei curse, fiind de altfel una dintre cele mai aşteptate şi mai “gustate” de public şi piloţi totodată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter