Sport

Naționala de baschet se pregătește la Mediaș

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/12/silva site2.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Trei baschetbaliști de la „U“ Mobitelco BT Cluj, Mihai Silvășan, Szabolcs Șanta și Mihai Paul se află în cantonament cu echipa națională.</strong>

Mihai Silvășan (foto), căpitanul echipei clujene, a declarat pentru site-ul oficial al clubului că echipa națională poate face o treabă bună în calificările pentru Eurobasket 2013.
„Tricolorii“ efectuează la Mediaș un cantonament sub comanda noului selecționer, bosniacul Mladen Ostojic. Silvă a vorbit pentru fanii „U“ Mobitelco despre campania de calificare la Eurobasket 2013, care va începe în luna august. „Am făcut vizitele medicale duminică, iar luni am efectuat primele antrenamente cu echipa. Totul este în regulă, suntem un lot tânăr de jucători, care vrem să muncim. În ceea ce privește șansele de calificare, suntem realiști, cred că nu suntem printre favoritele grupelei, dar cu o atitudine pozitivă și optimism sunt convins că putem facem o treabă bună“, a spus Mihai Silvășan.
Colegul lui Silvă de sub panou, Cătălin Baciu, care revine la lot dupa patru ani, a declarat că se află în perioada de acomodare cu echipa națională: „Încă mă acomodez cu echipa națională și încerc să cunosc cât mai bine pe toată lumea din stafful naționalei. Ultima dată am fost la echipa națională acum patru ani, iar de atunci s-au mai schimbat jucătorii. Cred că șansele la calificare sunt egale pentru fiecare echipă, iar dintre ele, cele mai motivate și cele care vor lupta mai mult vor avea câștig de cauză“.

Meciuri de pregătire și oficiale

Săptămâna viitoare, echipa națională va pleca în Ucraina pentru un turneu de pregătire în care vor întâlni reprezentativele naționale ale Belgiei, Belarusului și ale țării gazdă. Urmează apoi un alt turneu în Israel, acolo unde adversare vor fi Israel A, Israel B și Belarus.
Adversarele României în grupa de calificare la Eurobasket 2013 sunt: Bosnia Herțegovina, Georgia, Olanda și Letonia. Iată programul meciurilor de calificare:
15 august - meci la Sibiu cu Olanda
18 august - meci in deplasare cu Georgia
24 august - meci la Sibiu cu Bosnia&Hertegovina
27 august - meci in deplasare cu Lituania
30 august - meci in deplasare cu Olanda
2 septembrie - meci la Sibiu cu Georgia
8 septembrie - meci in deplasare cu Bosnia& Hertegovina
11 septembrie - meci acasa cu Lituania

abonare newsletter