Sport

Temepstini a terminat pe podium la San Marino Rally

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/10/tempestini_smr_31site.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Marco Tempestini și Dorin Pulpea au terminat pe locul 3 în IRC Production Cup și pe locul 7 la general la San Marino Rally</strong>.

În urma acestei performanțe, Marco Tempestini a urcat pe locul secund în clasamentul general din IRC Production Cup, cu 48 de puncte, la doar două puncte de liderul Andreas Aigner.
Opt probe speciale și aproape 100 km de parcurs pe o căldură teribilă. Așa arăta ziua a doua din San Marino Rally pentru echipajul Napoca Rally Academy. Pentru prima buclă de trei probe, Marco Tempestini și Dorin Pulpea au ales pneuri mai tari și și-au propus să atace poziția secundă în clasamentul IRC Production Cup. „Am ales cauciuri tari în special pentru a doua și a treia probă. Știu că pe prima specială vom fi puțin dezavantajați, dar sper să recuperăm pe următoarele două”, a spus Tempestini, înaintea startului.
După o evoluție bună pe prima specială a zilei au apărut însa problemele. Pe speciala a șaptea, Tempestini și Pulpea au făcut pană. „Am mers cât de tare s-a putut în condițiile date. Nu cred că am pierdut mai mult de 30 de secunde, dar în stopul probei am văzut că toată lumea se agita pentru că era foc sub mașină. Dorin a stins focul, dar etrierul a fost distrus și curgea ulei. Am crezut că totul s-a terminat, dar după indicațiile primite din service am reușit să plecăm mai departe. Am întârziat cinci minute în CO și pe următoarea probă am mers doar cu trei roți care frânau și fără frână de mână. A fost interesant, dar cel mai important este că am ajuns la sosire”, a spus Tempestini în parcul de service.
În aceste condiții, echipajul NRA a pierdut orice șansă la locul doi, dar pe următoarea buclă a forțat și a reușit să ajungă din nou pe podium în IRC Production Cup și pe locul 7 la general în San Marino Rally. „A fost un raliu foarte greu și solicitant din toate punctele de vedere, dar cel mai important este că am terminat pe podium. Acum urmează etapa de la Sibiu și sper să obținem un rezultat“, a spus Dorin Pulpea, copilotul lui Tempestini.

La Sibiu vor merge cu Fabia

La Raliul Sibiului România, etapa a opta din Intercontinental Rally Challenge, Marco Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul cu o mașină Skoda Fabia S2000 și nu vor puncta în IRC Production Cup. „Am avut deja două abandonuri în Campionatul Național și am ales să mergem cu o altă mașină, Skoda Fabia S2000, pentru că aceasta este ultima șansă de a nu ieși din luptă, mai ales că etapa de la Sibiu are coeficient 1,5. Pentru noi luna septembrie va fi foarte importantă în IRC Production Cup. Vom merge la Yalta și Sliven, două raliuri pe care le cunosc foarte bine și sper să obținem cât mai multe puncte pentru a ne atinge obiectivul“, a mai spus Marco Tempestini.

abonare newsletter