Sport

Doi clujeni la naționala de baschet 3x3

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/07_iulie/05/alex pop site.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Alex Pop (foto în alb) si Vlad Corpodean, de la „U“ Mobitelco BT Cluj, vor participa la Campionatul Mondial Universitar de 3x3. </strong>

Cei doi au fost convocați de către Federația Română de Baschet. Din echipa FRB mai fac parte Rolland Torok de la CSM Oradea și Iosif  Pârlog de la Dinamo București.
România va participa la această competiție cu patru echipe, două la feminin și două la masculin. La băieți, România este reprezentată de campioana națională universitară,  „Lucian Blaga“ din Sibiu și  de selecționala FRB. Campionatul Mondial Universitar de baschet 3x3, se va disputa în perioada 9-17 iulie în localitatea Kragujevac din Serbia.
Echipa FRB este antrenată de tehinicianul Gabriel Clapon (antrenor CSS Iași). La CMU din Serbia vor fi prezente 15 echipe la masculin, câte una din Italia, Slovenia, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Germania, Israel și câte două din România, Serbia, Ungaria și Arabia Saudita . Aceasta va fi prima editie a Campionatelor Mondiale Universitare de "3x3".

Pop: „Mă aștept la o competiție puternică“

Cei doi clujeni, Alex Pop și Vlad Corpodean sunt fericiți că au fost aleși de FRB să reprezinte România la CMU din Serbia și cred că va fi o competiție puternică. „Este o competiție nouă la nivel mondial de 3x". Vom pleca la Timișoara la un cantonament de pregătire. Având în vedere că este vorba de un campionat mondial, mă aștept să fie o competiție puternică, cu multi jucători valoroși pe teren“, a spus Alex Pop. „Mă simt bine să reprezint România indiferent la ce nivel, chiar dacă nu sunt foarte familiarizat cu acest gen de competiție, de 3x3. Sper să facem o treabă bună în Serbia. Cred că aceste competiții sunt un foarte bun prilej de a ne ține în formă și în perioada de vacanță“, a spus și Vlad Corpodean.
Alex Pop are 22 de ani, are doar 1.78 m, iar în sezonul 2011-12 a jucat în 25 de partide pentru „U“ Mobitelco, având o medie de aproape 9 minute pe meci și 1.1 puncte înscrise. Vlad Corpodean are 21 de ani, 1.92 și a jucat în 17 partide, având o medie de 5:34 minute/meci, în sezonul recent încheiat, precum și 2 puncte/ meci.

abonare newsletter