Sport

Bavcevic e noul antrenor al baschetbaliștilor!

<p><img src="documente/stories/bavcevic u site.jpg" border="0" style="float: left; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Niksa Bavcevic (foto centru)a fost numit luni antrenor al echipei „U“ Mobitelco BT Cluj-Napoca. </strong></p>

Născut în 1956, Niksa Bavcevic a antrenat de-a lungul carierei în Croația (KK Split, Trogir, Jolly Jadranska Banka Sibenik), Austria (Oberwart), Polonia (Czarni Slupsk), Belgia (Verviers Pepinster, Dexia Mons-Hainaut), Rusia (Avtodor Saratov), Italia (Roseto) și România (Steaua București). În această vară, Bavcevic pregătește și naționala U-20 a Croației. Pe plan european, Bavcevic i-a condus până în sferturile FIBA EuroCup pe belgienii de la Dexia Mons-Hainaut, în 2006, an în care a și câștigat Cupa Belgiei.
Noul tehnician al baschetbaliștilor clujeni s-a declarat încântat de alegerea făcută. „Sunt foarte bucuros sa vin la un club cu traditie, cu o istorie atat de bogata. Acum doua sezoane, cand am antrenat Steaua Bucuresti, am vazut ce este Clujul - un oras al baschetului, cu fani deosebiti si o atmosfera superba. Toata lumea mi-a spus ca in spatele clubului si al jucatorilor sta intregul oras. De asemenea, stiu ca Clujul este considerat cel mai de succes club din Romania, cu o multime de jucatori tineri, promitatori, iar echipele de U16, U17 si U18 au avut un sezon excelent. Acest lucru inseamna ca clubul este inclinat spre tinerii jucatori si ii promoveaza. Bineinteles, Mihai Silvasan, Paul Chetreanu si Catalin Baciu sunt, de asemenea, printre ei“, a spus Bavcevic.
Mircea Cristescu, președintele grupării clujene, a declarat că este bucuros că a putut să aducă un antrenor cu un CV impresionant. „Este o onoare pentru noi să îl avem ca antrenor pe Niksa Bavcevic, un antrenor cu un CV impresionant și care la momentul actual, pe lângă faptul că a avut un an foarte bun cu echipa din Split, în această perioadă de vacanță pregătește lotul U-20 al Croației. Ne bucură și ne onorează! Bineînțeles, dorim să avem succes împreună, dezvoltând jucătorii tineri pe care îi avem și făcându-i mai maturi. Bine ai venit, domnule Bavcevic!“, a spus Cristescu.

 

abonare newsletter