Sport

Triplă istorică pentru Spania!

<p><img src="documente/stories/spania euro site.jpg" border="0" align="right" /><strong>Naționala Spaniei a câștigat Euro 2012, după ce a învins clar, cu 4-0, naționala Italiei, în finala de la Kiev.</strong></p>

Spania a devenit prima echipă care reușește să-și păstreze titlu de campioană a Europei! Ibericii au reușit și o triplă istorică, reușind să câștige ultimele trei turnee finale: Euro 2008, Campionatul Mondial 2010 și Euro 2012.
Elevii lui Vicente del Bosque au câștigat cu 4-0 finala de la Kiev, spulberând o frumoasă echipă a Italiei. Ibericii au deschis repede scorul, în minutul 14 prin David Silva, care a înscris cu capul în urma unei acțiuni frumoase de atac. „Furia roja“ și-a consolidat avantajul în finalul primei reprize, când șutul lui Jordi Alba nu a putut fi scos de Buffon. Italienii au încercat să revină în partea a doua a jocului, dar, lipsiți de șansă nu au reușit să marcheze, în ciuda faptului că au avut câteva bune ocazii. Ghinionul italienilor a luat proporții în minutul 62, când Thiago Mota a fost nevoit să părăsească terenul în urma unei accidentări, iar Prandali nu a putut să-l înlocuiască, întrucât efectuase deja cele trei schimbări la care avea dreptul.
La finală au asistat şi numeroase personalităţi: preşedintele UEFA, Michel Platini, preşedintele FIFA, Joseph Baltter, preşedintele CIO, Jacques Rogge, premierul italian Mario Monti şi cel spaniol Mariano Rajoy, prinţul Felipe al Spaniei sau preşedintele ucrainean Victor Ianukovici. De asemenea, au fost prezenţi şi jucătorii spanioli David Villa şi Carles Puyol, care nu au fost incluşi îl lotul pentru Campionatul European din Ucraina şi Polonia din cauza accidentărilor.

Del Bosque: „Succes istoric“

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, duminică seară, că tripla istorică reuşită de jucătorii săi reprezintă o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol. „Italia a făcut un mare turneu şi nu a avut noroc cu accidentarea lui Thiago Motta. Acest meci a fost excelent pentru jucătorii noştri, ei au controlat partida. După primul gol, italienii au reacţionat bine, dar noi am reuşit să recuperăm posesia balonului şi să marcăm din nou. Suntem foarte fericiţi, acest succes este istoric pentru fotbalul spaniol. Ştiu cum joacă şi vin dintr-o ţară care i-a învăţat cum să joace. Am făcut treabă bună. Este o eră grandioasă pentru fotbalul spaniol. În sport se poate întâmpla orice. Şi noi am pierdut în meci amical cu Polonia, scor 0-4. Italienii l-au pierdut pe Motta şi totul s-a întors în favoarea noastră“, a spus Del Bosque.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter