Sport

Fotbaliștii de la „U“ Cluj au plecat în cantonament

<p><img src="documente/stories/28 u cantonament.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" /><strong>Lotul Universității Cluj a plecat miercuri în Austria. Elevii lui Claudiu Niculescu se vor pregăti pentru noul sezon până în 9 iulie. </strong></p>

Cu mulți jucători noi în lot, „studenții“ au mers în Austria pentru pregătirea de vară.

După ce Florian Walter a plecat la Petrolul Ploiești și a luat cu el cei mai importanți jucători din lotul Universității, Ana Maria Prodan, cea care în prezent conduce gruparea „șepcilor roșii“, a adus mai mulți fotbaliști pentru a-i înlocui pe cei plecați.
Cei mai promițători dintre noii fotbaliști ai Universității par a fi brazilienii Alex dos Santos și Cleiton Campos. Alex dos Santos a venit de la Concordia Chiajna, unde a marcat patru goluri în nouă partide. Atacantul format la Gremio Porto Alegre a mai jucat în România la FC Vaslui, iar în străinătate la Teleoptik Belgrad, Internacional Porto Alegre și Fluminense. Cleiton a jucat în sezonul trecut la Portuguesa Sao Paolo, iar în carieră a mai trecut pe la Ypiranga Erechim, Boa și Rio Branco ES. Este născut în 2 ianuarie 1984 și evoluează pe postul de atacant. Adrian Popa II a venit de la Concordia Chiajna, Claudiu Rogozanu de la Gloria Bistrița, iar Marius Rusu de la nou-promovata Viitorul Constanța. Majoritatea fotbaliștilor veniți sunt impresariați de Ana Maria Prodan.
În total, la Universitatea au venit 20 de fotbaliști noi, din lotul din sezonul trecut rămânând doar șase, dintre care doi portari: Ionuţ Boşneag, Florin Matache, Zsolt Szilagyi, Rareș Cucui, Alex Păcurar și Octavian Drăghici.

Lotul Universității

Iată lotul de jucători care au plecat în Austria: Ionuţ Boşneag, Florin Matache, Marius Rusu, Adrian Popa II, Raul Ciupe, Erico da Silva, Zsolt Szilagyi, Ionuţ Grozav, Eduard Nicola, Rareş Cucui, Bogdan Pătraşcu, Vasile Gheorghe, Roberto Iancu, Claudiu Rogozan, Alex Păcurar, Alex Santiago, Alex Dos Santos, Paulinho, Dragoş Firţulescu, Cristinel Gafiţa, Viorel Dinu, Alex da Silva Braz, Cleiton, Andrei Voican, Octavian Drăghici.
„Studenții“ vor sta în cantonament până în 9 iulie și vor juca câteva partide amicale cu adversari ce urmează să fie stabiliți în viitorul apropiat. Sezonul 2012-13 al Ligii 1 va începe în 21 iulie, iar Universitatea va juca în prima etapă în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu. În primul meci acasă „studenții“ vor juca cu nou-promovata Gloria Bistrița.  

abonare newsletter