Sport

Universitatea va fi condusă de Ana Maria Prodan

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/21/08 21 am prodan.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Ana Maria Prodan, fost impresar FIFA, a preluat ieri clubul Universitatea Cluj de la Florian Walter!</p>

Ana Maria Prodan este una dintre puținele femei implicate în fotbalul românesc.

Ea a mai fost în conducerea cluburilor FC Buftea, FC Snagov (ambele liga 2) și Concordia Chiajna, pe aceasta din urmă reușind să o salveze de la retrogradare în returul sezonului recent încheiat, 2011-12, alături de soțul ei, Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor al Stelei. Conform site-ului ei oficial, www.anamariaprodan.ro, reședinta oficială a Anamariei este în Las Vegas, Statele Unite, unde locuiește de mai bine de 10 ani. În Romania are domiciliu temporar deoarece aici are o mare parte din afaceri. Are, printre altele, o firma de impresariat (Universal Sport Management) împreuna cu Adrian Mutu, deține o cofetărie-patiserie în incinta Rin Grand Hotel (București) și are o firmă ce importă pământ cu capacitate mare de absorbție .
Noua patroană a Universității are, cel puțin la nivel declarativ, planuri mari cu echipa „șepcilor roșii“. „Vreau să fiu mare alături de U Cluj! Vreau să fac istorie alături de U Cluj! Avem suporteri la care alții doar visează și un stadion pe măsură. Avem nume, avem palmares, suntem brandul unuia dintre cele mai mari, respectabile și frumoase orașe din România. Avem o istorie minunată și ne dorim un viitor pe măsura acestor lucruri“, a declarat Ana Maria Prodan, conform raportmonden.ro.
Prodan a mai declarat că își dorește ca în primul sezon al ei la Cluj, Universitatea să termine pe primele 10 locuri din Liga 1, iar în sezoanele următoare să se lupte pentru câștigarea campionatului.

Suspiciuni legate de Prodan și Mărginean

Mulți fani nu văd însă cu ochi buni faptul că Ana Maria Prodan a preluat Universitatea Cluj. Suporterii se tem în umbra fostei impresare stau Florian Walter, care va prelua oficial Petrolul Ploiești sau Gigi Becali, finanțatorul Stelei. Suspiciunile fanilor sunt alimentate și de faptul că Laurențiu Reghecampf, soțul Anamariei Prodan, este antrenorul Stelei. Presa centrală mai notează faptul că la club va rămâne în continuare Ioan Mărginean, care a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcții la Univeritatea Cluj. Se pare că acesta va prealu inițial pachetul majoritar de acțiuni de la Walter. Mărginean a avut tot timpul o relație tensionată cu suporterii, cu care nu s-a înțeles niciodată. Mai mult decât atât, în toamna anului 2008, acesta a fost la un pas să fie bătut de suporteri la un meci în deplasare cu Jiul Petroșani.

 

abonare newsletter