Sport

Lotul României de judo se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

<p /><img src="documente/stories/2012/06_iunie/21/08 21 judo c.jpg" border="0" align="left" /><br /><br />Sportivele pregătite de Florin Bercean susțin un cantonament în Poiana Brașov, până spre finalul lunii iunie.

Lotul s-a deplasat sub Tâmpa din 3 iunie. Sportivele vor sta în acest stagiu până în 26 iunie, după care pregătirea se va muta la Cluj, până în 25 iulie. Campioana europeană, Corina Căprioriu s-a antrenat într-un mod special: antrenamentele conduse de Florin Bercean au fost programate pe zile, astfel încât ziua de vârf a sportivei să fie lunea, deoarece aceasta va concura la JO într-o zi de luni. „Am început procesul de modelare a sportivelor pentru JO de la Londra, astfel încât fiecare sportivă să aibă ziua ei de vârf. Avem 11 antrenamente pe săptămâna, în care executăm și exerciții de forță sau alergare ușoară. Ultima parte a pregătirii o vom susține la Cluj și vom trece de la antrenamentele pe volum la cele pe intensitate, vom lucra pe viteză și sper ca forma sportivă de la Jocurile Olimpice să se suprapună cu zilele de studiu“ a declarat antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean.
Jocurile Olimpice de vară de la Londra vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august, iar judoka Corina Căprioriu va debuta în 30 iulie.

abonare newsletter