Sport

Doi înotători paralimpici clujeni vor merge la Londra

<p><img src="documente/stories/2012/06_iunie/20/08 20 paralimpici.jpg" border="0" style="float: right; border: 0px none; margin: 2px 5px;" />Doi clujeni, Samuel și Naomi Ciorap, vor reprezenta România la Jocurile Paralimpice de la Londra, care se vor desfășura la sfârșitul verii.</p>

Frații Naomi și Samuel Ciorap (foto), ambii cu deficienţe de vedere vor fi primii reprezentanți ai României la competiţia paralimpică de înot.
Cei doi frați provin dintr-o familie cu șapte copii și au luptat din greu pentru a obține rezultatele excelente care i-au dus la Jocurile Paralimpice, unde se vor înfrunta cu cei mai buni 600 de sportivi din lume. Naomi s-a calificat pentru competiția paralimpică în 2011, ca urmare a rezultatelor obținute la Campionatul European de Înot (IPC): locul 4 la 200 m individual mixt, locul 5 la 100 m bras și locul 5 la 50 m liber. Fratele ei, Samuel, s-a calificat în urma rezultatelor obținute la competiția de 50 m liber a aceluiași campionat, unde s-a clasat și pe locul 6 la 100 m bras.
Naomi și Samuel au un program spartan, fiind nevoiți să se trezească în fiecare dimineața la ora 5, pentru a efectua un antrenament înainte de orele de curs. După școală, după masa sau seara mai fac câte un antrenament, uneori chiar două. „Avem mult de muncă, ne antrenăm mult, mă trezesc în fiecare zi la 5 dimineața, de la 6 la 8 mă antrenez, iar apoi merg la școală. Facem sacrificii, dar merită. Vreau să obțin un rezultat cât mai bun și voi da cât pot de mult pentru acest lucru.“, a spus Naomi. „Am fost foarte bucuroși că ne-am calificat, este o mare realizare pentru noi. Sunt zile în care avem și trei antrenamente, dar ne place și cred că merită să facem acest efort. Mi-am propus să iau o medalie la Londra, sper să și reușesc. La Campionatul Mondial din Turcia am avut rezultate bune, toată delagația am luat mai multe medalii, sper să repetăm performanța“, a declarat și Samuel.

Sunte printre primii în lume

În clasamentul european pe 2012, Naomi se află pe locul 5 la individual mixt și pe 6 la 50 m şi 100 m liber, precum şi la 100 m bras, iar Samuel este pe locul 4 la 100 m spate. În topul mondial, Samuel ocupă locul 7 la 100 m bras și locul 9 la 100 m spate, în timp ce la 200 m mixt individual este clasat pe locul 15.
Echipa paralimpică de înot a României este sprijinită de Olympus Dairy Industry, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa românească de lactate. Cu sprijinul acestei societăți, echipa paralipică de înot va participa la Jocurile Paralimpice de la Londra, care vor loc în perioada 29 august – 9 septembrie.

 

abonare newsletter