Sport

Un grup de italieni vrea să cumpere Petrolul

<p />Managerul general al clubului Petrolul Ploieşti, Valeriu Răchită, a declarat ieri, într-o emisiune televizată, că un grup de investitori italieni care se foloseşte de numele tehnicianului suedez Sven Goran Eriksson vrea să cumpere gruparea prahoveană.


„Am primit o hârtie oficială a unui grup de investitori din Italia, care se folosesc de numele lui Sven Goran Eriksson, prin care suntem anunţaţi că vor să cumpere Petrolul. Fiul lui Eriksson a fost la meciul cu Gaz Metan Mediaş. Mâine (n.r. - joi), ne vom întâlni cu domnul Capră, cu Florian Walter şi cu domnul primar. Dacă italienii vor înainta o ofertă, atunci poate domnul Capră va face o afacere şi-l va vinde. Eu vreau să mă ţin de cuvânt faţă de ce am discutat în iarnă cu domnul Walter. Eu voi pleca, dar mai stau până mâine”, a spus Răchită, la DigiSport.
În februarie, acţiunile deţinute de FSLI Petrom, LASP, Liviu Luca, Florin Bercea şi Eduard Alexandru la Petrolul Ploieşti au fost cedate către oamenii de afaceri Daniel Capră şi Daniel Alexandru Capră şi către firma SC JIF SRL.
Finanţatorul Universităţii Cluj, Florian Walter, intenţionează să renunţe la susţinerea grupării ardelene şi să preia Petrolul Ploieşti.
Walter a gândit deja  strategia pentru sezonul viitor la gruparea prahoveană. Scăpaţi de retrogradare, ploieştenii se vor bate pentru cupele europene în sezonul viitor, cu o infuzie masivă de jucători de la Universitatea şi cu un nou antrenor. Cristian Pustai este alesul lui Florian Walter pentru banca tehnică a "lupilor galbeni". "Profesorul" îşi încheie conturile cu Gaz Metan, după 5 ani petrecuţi la Mediaş, şi este dornic de o nouă provocare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter