Sport

Nadia: „Avem de recuperat”

<p><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/25/08 nadia comaneci.jpg" border="0" alt="Nadia Comăneci a fost invitata de onoare a COSR" title="Nadia Comăneci a fost invitata de onoare a COSR" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Nadia Comăneci, invitată de onoare la Adunarea Generală a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, aprecia că în 2012 gimnastica feminină românească trebuie să demonstreze că are valoare şi că a recuperat decalajul faţă de marile puteri ale lumii.</p>

Nadia Comăneci a luat pulsul gimnastelor la Izvorani, unde are loc pregătirea înaintea Europenelor 2012 şi a Jocurilor Olimpice de la Londra, şi opinează că avem şanse atât la individual cât şi la echipe.

„Am fost luni la lotul feminin de gimnastică de la Izvorani, am stat 2-3 ore împreună cu Octavian Bellu, Mariana Bitang şi fetele. O să fie foarte greu. Avem trei fete care vor conta, cred că avem şanse la medalii pe aparate, la bârnă şi sol, dar şi pe echipe. Fetele sunt foarte motivate, am văzut un antrenament foarte intens. Europenele vor fi peste câteva zile, dar toată lumea se gândeşte la Olimpiadă. Am văzut ceva elemente noi, am rămas deosebit de impresionată de Cătălina Ponor, care a făcut ceva nou la sol şi să vedem dacă îi va reuşi acest element la Olimpiadă“, a spus Nadia.

Fosta gimnastă a adăugat că americanii sunt marii favoriţi la gimnastica feminină, dar în concurs totul este posibil: „Eu am văzut ce se întâmplă în gimnastică în SUA. Americanii sunt foarte buni în momentul de faţă şi nu cred că au rivale, mă refer la fete“.

Gimnastica românească a stagnat în urmă cu câţiva ani şi s-au depus mari eforturi pentru a se micşora decalajul faţă de elită, a subliniat Nadia. „S-a muncit foarte mult pentru a face ceva deosebit în acest an. Dar, la noi a fost o perioadă acum câţiva ani în care gimnastica a rămas pe loc, iar alţii uşor uşor ne-au luat-o înainte. S-a făcut o mare diferenţă şi noi încercăm acum să-i ajungem din urmă. Nu ne-am dat seama că alţii fac paşi mari înainte şi a fost destul de greu“, a declarat Nadia.

Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa şi Larisa Iordache sunt fetele despre care Nadia crede că pot urca pe podium la Olimpiada de la Londra.

Ultimele Stiri
abonare newsletter