Sport

Încă un egal în deplasare

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/25/08 25 fc bv u cj.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a terminat la egalitate, 1-1, meciul din deplasare cu FC Brașov, deși a jucat aproape o repriză în 10 oameni, după eliminarea lui Galamaz.

„Studenții“ au remizat în deplasare împotriva echipei antrenate de Ionuț Badea, fostul tehnician al Universității.

Universitatea a obținut a șasea remiză consecutivă în deplasare și cea de a patra cu Claudiu Niculescu pe bancă! „Alb-negrii“ sunt echipa din Liga 1 cu cele mai multe remize în acest sezon, 12, fiind urmați de Sportul Studențesc, care are 10.
Niculescu este neînvins ca antrenor, reușind să câștige toate meciurile de acasă și să remizez în toate din deplasare!
FC Brașov a deschis scorul în minutul 18, prin Alexandru Mateiu. Acesta a expediat un șut puternic de la peste 20 m și la surprins pe Bornescu, rămas fără reacție.

La începutul reprizei secunde, Galamaz a văzut al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Viveiros, iar „studenții“ au jucat aproape o repriză în 10 oameni. În ciuda acestui handicap, clujenii au reușit să egaleze. Faza golului a fost opera celor doi jucători introduși pe teren la începtul reprizei, Adrian Cristea și Steven Pele. „Prințul“ a centrat din lovitură liberă, iar Pele s-a înălțat și marcat cu capul.

Brașovenii au fost mai periculoși pe final de meci, însă „studenții“ au rezistat și s-au întors la Cluj cu un punct muncit.

Declarații de după meci

Claudiu Niculescu, antrenorul Universității, s-a declarat mulțumit de atitudinea arătată de elevii săi. „Diferența de pe teren a fost făcută de atitudinea jucătorilor. Elevii mei au dat dovadă de sacrificiu”, a declarat după meci Claudiu Niculescu.

De cealaltă parte, brașovenii regretă că nu au reușit să câștige cele trei puncte puse în joc, întrucât sunt în zona periculoasă a clasamentului și mai au de jucat în ultimele etape cu Dinamo, CFR și Steaua.

„Ne pare rău că am făcut egal, nu ne avantajează deloc, meritam victoria. Sper ca în meciul următor să obținem cele trei puncte puse în joc, nu se poate să nu mai batem pe nimeni“, a spus la finalul meciului Alexandru Mateiu, cel care a marcat pentru FC Brașov.

„Există acest blocaj mental din care va trebui să ieșim foarte repede. Timpul nu ne așteaptă și este important să legăm cât mai repede relațiile de joc, ca să putem spera la victorii“, a declarat Ionuț Badea, antrenorul brașovenilor.


Caseta tehnică

FC Braşov: Felgueiras - Velayos, Majernik, Cr. Munteanu, Cr. Ionescu - Nuno Viveiros, Mateiu, Davide Dias, Buga - Moutinho (Udoji '62), Hadnagy.
Universitatea Cluj: Bornescu - D. Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Cojocnean (Ad. Cristea '46), Hoban, Cristescu (Pele '50), Boştină (Drăghici '69) - Grozav, Tony.
Cartonaşe galbene: Cr. Munteanu '57, Udoji '82 / Galamaz '28, '47, Mendy '43. Cartonaş roşu: Galamaz '47.
Arbitri: Adrian Cojocaru (central) - Vasile Avram, Vladimir Urzică (asistenţi) - Ionel Ivan (rezervă).
Observatori: Ioan Craiu, Vasile Curt.
Spectatori: 3.000, dintre care 100 de clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter