Sport

„Feroviarii“ vor o victorie la Ploiești

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/13/petrolul-cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj va juca astăzi în deplasare cu Petrolul Ploiești. Acesta este pentru Ioan Andone primul meci din noul mandat în Gruia.

„Feroviarii“ vor încerca să demonstreze în această seară că înfrângerea cu Rapid a fost o întâmplare nefericită.

Oficialii de la CFR au fost foarte supărați după înfrângerea de pe teren propriu în fața Rapidului, 0-5, și l-au înlocuit pe Jorge Costa cu Ioan Andone, tehnicianul care a adus primul titlu de campioni în Gruia. „Fălcosul“ se ocupă de luni de pregătirea „feroviarilor“, iar în această seară va debuta, în deplasare în fața celor de la Petrolul.

Andone a declarat înainte de plecarea spre Ploiești că elevii săi trebuie să câștige acest meci, chiar dacă Petrolul trece printr-o formă bună.

„Petrolul este o echipă bună, marchează mult, jocul lor s-a schimbat în bine de la venirea lui Mulțescu. Dar noi trebuie să facem ceea ce știm mai bine, avem calitate și trebuie să jucăm fotbal. Avem unele probleme de lot, avem trei jucători suspendați, iar Kapetanos nu este refăcut, însă avem soluții, trebuie să câștigăm“, a spus noul atrenor al „feroviarilor“.

Andone a mai declarat că, în opinia sa, Rapid este principala contracandidată la titlu, pentru că în momentul de față joacă cel mai bun fotbal din Liga 1.

După două victorii consecutive (3-1 la Dinamo și 2-0 acasă cu FC Brașov), cei de la Petrolul îşi doresc să mai facă un pas important în lupta pentru evitarea retrogradării, cu un rezultat pozitiv în confruntarea cu liderul CFR Cluj.

„Probabil că va fi cel mai greu meci al nostru de până acum, atâta vreme cât vom întâlni echipa care conduce în campionat. Ne-am pregătit, însă, pentru acest joc şi cred că putem învinge, chiar dacă întâlnim un adversar puternic. Trebuie să ne continuăm drumul, să adunăm puncte, astfel încât să scăpăm echipa de la retrogradare“, a afirmat tehnicianul petroliştilor, Gheorghe Mulţescu.

Meciul dintre Petrolul Ploiești și CFR Cluj se va juca astăzi de la ora 20.30 pe stadionul „Ilie Oană“. În tur, cele două echipe au remizat, 1-1. Ploieștenii au deschis scorul în prima repriză prin Adrian Borza, iar CFR a egala după pauză prin De Zerbi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter