Sport

CFR, umilită de Rapid

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/09/08-cfr.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Elevii lui Jorge Costa au suferit cea mai drastică înfrângere pe teren propriu din istoria clubului CFR (în Liga 1), 0-5 în faţa Rapidului.

„Feroviarii” au ratat şansa de a se distanţa la 8 sau 6 puncte faţă de locul doi, după ce au fost învinşi clar chiar în Gruia.

CFR a suferit cea mai dură înfrângere pe teren propriu în Liga 1, fiind învinsă de Rapid cu 0-5. Până la acest meci, cea mai ruşinoasă înfrângere acasă a “feroviarilor” a fost un 2-5 cu Dinamo, într-un meci jucat în 3 iulie 1949, conform labtof.ro.

Giuleştenii au intrat mai motivaţi pe teren şi au dominat începutul partidei, fiind mai prezenţi în jumătatea adversă. Gabi Mureşan a fost însă aproape de deschiderea scorului, însă şutul său de la 30 m a trecut puţin pe lângă poarta lui Coman (min. 18). La faza următoare, Rapid a deschis scorul: Herea a înscris cu capul din careu, fructificând o centrare venită de pe stânga de la Bozovici. În minutul 25 al partidei, Teixeira a pãtruns în careul gazdelor, a şutat, iar mingea l-a lovit în mână pe Panin, însă centraul Sebastian Colţescu nu a acordat penalti.

Elevii lui Jorge Costa nu s-au trezit nici după pauză, fiind în continuare dominaţi copios de oaspeţi. În minutul 66, Herea a şutat puternic din careu, mingea a intrat în poartă dar a fost respinsă repede de Beto, golul nefiind observant de brigada de arbitrii. Grigorie a rezolvat însă soarta meciului, în minutul 71, când a marcat cu un şut puternic, după ce a driblat trei fundaşi clujeni. După alte trei minute, Rui Duarte a majorat scorul la 3-0, printr-un şut tot din interiorul careului, după o centrare a lui Deac. În minutul 85, Alexa a făcut 4-0 pentru oaspeţi, şutând din 6 m după o centrare a lui Grigorie. Fostul ceferist Deac a marcat şi el, în ultimul minut, printr-un şut de la 11 m, după o pasă a lui Sburlea, stabilind scorul final: CFR – Rapid 0-5.

Costa: „Nimeni nu şi-a făcut treaba”

La finalul meciului, Jorge Costa, antrenorul CFR-ului a declarat că vina pentru acestă înfrângere este colectivă. „Jucătorii au evoluat prost, nimeni nu şi-a făcut treaba aşa cum ar fi trebuit, iar aici mă includ şi pe mine. Nu mă gândesc că pot fi demis, avem cinci puncte avans faţă de locul secund. Trebuie să schimbăm însă organizarea şi trebuie să ne schimbăm atitudinea”, a declarat tehnicianul portughez.

De cealaltă parte, Răzvan Lucescu, antrenorul Rapidului, a declarat că echipa sa nu se poate lupta pentru titlu, în ciuda acestui succes clar. „Chiar dacă rezultatul este spectaculos, jocul nostru a fost spectaculos, am câştigat doar trei puncte şi nu cred că avem vreo şansă la titlu, după problemele şi scandalurile care au fost la noi”, a declarat Răzvan Lucescu.

Ciprian Deac, care a evoluat 4 sezoane pentru CFR iar acum este la Rapid, a declarat că fosta sa echipă este principala favorită la câştigarea campionatului. „Nu prea contează scorul, mă bucură că am câştigat cele trei puncte. CFR rămâne în continuare, după părerea mea, principala favorită la titlu, mai sunt multe etape, dar ei au un avans confortabil”, a spus Deac.


Caseta tehnică

CFR Cluj: Beto - Maftei, Nuno Diogo, Piccolo, Panin (De Zerbi '63) - Mureşan - Sougou, Peralta, Hora (Vranjes '70), Ronny - Kapetanos (Rui Pedro '46).
Rapid: Coman - Rui Duarte, Antonio, Oros, Bozovici - N. Grigore, Alexa (Pavlovici '87), Teixeira (Sburlea '82) - Deac, Herea, Surdu (Grigorie '65).
Cartonaşe galbene: Panin '14, Hora '44, Nuno Diogo '66, Peralta '51, Maftei '84 / N. Grigore '34, Deac '37, Herea '51. Cartonaş roşu: Piccolo '90+2
Arbitri: Sebastian Colţescu (central) -Zoltan Szekely, Octavian Şovre (asistenţi) - Cristian Balaj (rezervă).
Spectatori: 9.500.

abonare newsletter